3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Seçim konvoylarını susturdu

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde emekli bir öğretmenin şikayeti üzerine İlçe Seçim Kurulu, siyasi partilerin konvoylarında korna, yüksek sesle müzik ve sözlü propaganda gibi çevreyi rahatsız edici gürültü yapılmasını yasakladı.

Alaşehir'de çevre ve gürültü kirliliğine karşı ilginç girişimleriyle tanınan, fiyat etiketlerindeki küsüratlara, ramazan davulunun yasaklanmasına karşı verdiği tepkilerle basında yer alan emekli sosyal bilgiler öğretmeni Adil Nergiz, şimdi de seçim propagandalarına kısıtlama getirilmesini sağladı.

Adil Nergiz, Alaşehir İlçe Seçim Kurulu'na verdiği şikayet dilekçesinde, siyasi partilerin araç konvoylarıyla saatlerce caddelerde gezerek gürültü ve görüntü kirliliğine neden olduğunu, trafiği felç ettiğini öne sürdü.

İlçe Seçim Kurulu da yaptığı toplantı sonrası partilerin yaptıkları konvoylarda korna, yüksek sesle müzik ve propaganda amaçlı çevreyi rahatsız edici sesleri yasakladı. Karar tüm siyasi partilere yazılı olarak bildirildi.

Emekli öğretmen Adil Nergiz, korna sesleri, yüksek sesle yapılan müzik yayını ve propagandadan başta çocuklar, öğrenciler, yaşlılar ve hastalar olmak üzere herkesin rahatsız olduğunu söyledi. Tüm bu olayların seçim yasasına, toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına, çevre yasasına ve karayolları trafik yasasına aykırı olduğunu anlatan Nergiz, şöyle konuştu: "Ayrıca, dünya ve Türkiye ekonomik krizle uğraşırken, bu konvoylar tamamen israftır. Bu konvoyların Türkiye genelinde yasaklanması için İçişleri

Bakanı Beşir Atalay'a da dilekçe yazıp faksladım. Alaşehir İlçe Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu ve ilk kez Alaşehir'de uygulamaya konulan konvoy kısıtlamasının Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 15:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?