4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Şehide 13 yıl sonra vefa

13 yıl önce şehit olan Bülent İlhan’a Turgutlu Belediyesi tarafından şehitlik yapıldı.

Manisa’nın Turgutlu İlçesine bağlı Temrek köyünde vatani görevini yapmak için Van’a giden Bülent İlhan burada Güzelsu mezrasında teröristler ile girilen çatışmada şehit olmuştu. Jandarma Er Bülent İlhan’a Turgutlu Belediye Başkanlığı tarafından defnedildiği Temrek köyünde şehitlik yapılması kararı, şehidin annesi Ayşe İlhan ve babası Mehmet İlhan tarafından sevinçle karşılandı.

Turgutlu Belediyesi tarafından Temrek köyünde yaptırılan şehitliği ziyaret eden Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Tarık Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ziya Çamur, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simav, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Turgutlu Şubesi Başkanı Emekli Gazi Üsteğmen Turgut Gürkaş ile çok sayıda şehit yakınının katıldığı törende duygulu anlar yaşadı.

Belediye Başkanı Serhat Orhan yaptığı açıklamada, “Turgut Gürkaş ağabeyim yanıma gelerek Turgutlu’daki şehitlerimizin defin yerlerinin yenilenmesi için bir istekte bulundu. Biz de gelen bu teklif üzerine çalışmalarımıza ilk olarak Temrek köyümüzdeki şehidimizin mezarıyla başladık. Turgutlumuzdaki tüm şehitlerimizin mezarlıklarına aynı uygulamayı yapmaya hazırız. Turgutlu’da şehitliğimiz var ama artık köylerimizde de şehitliğimiz olacak. Şehitlerimize ve Gazilerimize sahip çıkmalıyız. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Benim isteğim şehit ailelerine ve gazilerimize herkesin sahip çıkması. Gazilerimize destek olmalıyız bu maddi bir destek değil bir manevi bir destek. Biz de bununla ilgili Turgutlu Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm şehit aileleri ve gazilerimizle Çarşamba günü bir araya gelerek İftar yemeğinde buluşmak istiyoruz” dedi.

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Turgutlu Şubesi Başkanı Turgut Gürkaş başkan Orhan’a kendilerine sahip çıktığı için teşekkür etti. Düzenlenen tören dua okunmasının ardından son buldu
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 16:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?