4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Şehide 19 yıl sonra vefa

1990 yılında Van’da PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Şerif Ali Kahraman’ın adı memleketi Demirci’de ailesinin oturduğu sokağa verildi.

Manisa’nın Demirci İlçesi’nde belediye meclisi geç de olsa vefalı davranış sergiledi. Van’ın Çaldıran İlçesi’nde 19 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Çavuş Şerif Ali Kahraman’ın adının, evinin olduğu sokakta ölümsüzleştirilmesi kararlaştırıldı.

Akıncılar Mahallesi’ndeki 2. Sokak’ın ‘Şehit Jandarma Çavuş Şerif Ali Kahraman Sokağı’ olarak değiştirilmesine tüm meclis üyeleri evet oyu verdi. Bunun üzerine tabelalar hemen değiştirildi. Ailenin acısı biraz olsun hafifledi. İsmail Kahraman, kardeşinin ismini yaşatmak için bir süre önce yetkililere konuyu ilettiğini söyledi. Kahraman, “Biraz geç kalınmış bir karar, ancak yine de bizleri rahatlattı. Şehit yakınlarını unutmayanlara her zaman minnettarız” diye konuştu. Belediye Başkanı İhsan Temel de şehitleri asla unutmayacaklarını ifade etti, “Temennimiz, bundan sonra başka şehit vermemek” dedi.
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 09:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?