4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Şehidin ismi Soma'da yaşayacak

Hakkari’de şehit düşen Uzman Çavuş Mete Han’ın ismi memleketi Soma’da baba ocağının bulunduğu caddeye verilecek.

Manisa’nın Soma ilçesinde İstasyon Mahallesi Muhtarı İbrahim İlhan ve İstasyon Esentepe Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (İSEDER) yöneticileri Hakkari'de Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mete Han'ın baba ocağına ziyarette bulundular.

Şehit Mete Han’ın babası Osman Han'ın elini öperek Babalar Gününü de kutlayan muhtar ve dernek yöneticileri, acılı babaya bir buket çiçek hediye etti. Ziyaret sırasında Muhtar İbrahim İilhan, “Osman amcamızın artık oğulları bizleriz. Bundan sonra ona karşı her türlü evlatlık vazifemiz yapacağız. Bu anlamlı günde benimle birlikte burada bulunan dernek yöneticisi arkadaşlarımla beraber her daim Osman amcamıza Mete Han'ın yokluğunu belli etmeyeceğiz' dedi.

Muhtar İbrahim İlhan, Esentepe'de bulunan ve Osman Han'ın evininde bulunduğu Hoca Ahmed Yesevi caddesinin de adının “Şehit Uzman Çavuş Mete Han” caddesi olarak değiştirilmesi için İSEDER yöneticilerinin Soma Belediyesi’ne bir dilekçe verdiğini söyledi. En kısa zamanda caddenin adının Şehit Uzman Çavuş Mete Han Caddesi olarak değiştirileceğini dile getiren İbrahim ilhan, Türk büyüğü Hoca Ahmed Yesevi Hazretleri’nin adının da yine mahalle hudutlarında bulunan ve artık bir cadde hüviyetine bürünen Erkmen Sokağa verilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 14:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?