4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Şehir çöplüğünde yangın

Manisa şehir çöplüğünde sabaha karşı yaşanan büyük patlama ve sonrasında çıkan yangın, İtfaiye ve Orman İşlerme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Manisa-Turgutlu yolu üzerinde Turgut Özal Mahallesi yakınlarındaki şehir çöplüğünde sabaha karşı saat 03.30 sıralarında metan gazının sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamayı duyan çevre sakinleri panik yaşarken, patlama sonrası çıkan yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda yangın söndürme ekibi gönderildi. İtfaiye Müdürü Ali Gül ve İtfaiye Amiri Tuncay Gömeç'in nezaretindeki ekiplerin yanı sıra Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı 20 arazözle yangına müdahale edildi. Ekipler alevlerin ormana sıçramaması için büyük çaba harcadı. Yangın sabah saat 09.00 sıralarında tamamen kontrol altına alındı.

Bu arada belediye çöplüğün hemen yanı başında bulunan Turgut Özal Mahallesi sakinleri de yoğun dumandan etkilenince tepkilerini belediyeyi göreve çağırarak gösterdi. Mahallenin gençleri, "Bu çöplük bizim korkulu rüyamız haline geldi. Her patlamada büyük korku yaşıyoruz. Artık bu çöplüğün buradan kaldırılması gerekiyor" dediler.

Açıklama yapan Manisa İtfaiye Müdürü Ali Gül, "Manisa'da yeni çöp tesisi yapılıncaya kadar bu çöplükte çıkabilecek yangına tüm ekibimizle müdahale etmekten başka çaremiz yok. Bu sabaha karşı aniden metan gazı sıkışması sonrası peş peşe başlayan patlamalarla birlikte yangın çıktı. Alevlerin Spil dağı eteklerindeki ormana ve hemen çöplüğün yanı başındaki konutlara sıçramasını önlemek için tüm ekiplerimiz can siperhane biçimde çalıştık. Yangın tamamen kontrol altına alındı" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 15:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?