3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor

Bir yıl önce kurulan Manisa Şehir Tiyatrosu, Suat Taşer- Günay Akarsu-Özdemir Hazar Geleneksel 16. Tiyatro Ödülleri'ne layık görülürken, tiyatroya verdiği destekten dolayı Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'a da teşekkür belgesi verildi.

Manisa Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor. Yaklaşık bir yıllık olmasına rağmen şimdiye dek 5 ödül almaya hak kazanan Manisa Şehir Tiyatrosu çalışmalarının karşılığını alıyor. Suat Taşer- Günay Akarsu- Özdemir Hazar Geleneksel 16. Tiyatro Ödüllerine layık görülen Manisa Şehir Tiyatrosu, Büyükşehir Belediyesi Fuar Kültür Park İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle ödülünü aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanı sıra, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Egeli ve İzmirli Demokratik Kitle Örgütleri'nden oluşan; USP-İZSEV-EKÜP-BİSİTEP Platformları'nın ve İKSDER- İzmir Kültür ve Sanat Derneği'nin katılımlarıyla gerçekleşen ödül töreninde, Türk Başarı Ödülleri Kurulu (TBÖK) tarafından 2008 yılı tiyatro başarı ödülleri dağıtıldı.

6. Suat Taşer Tiyatro Başarı Ödülü için Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu layık görülürken, Kişisel Tiyatro Beceri Başarı Onur Ödülü olan 16. Suat Taşer Tiyatro Başarı Onur Ödülü ise Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ tarafından Devlet Tiyatro Sanatçısı ve Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olan Turgay Tanülkü'ye verildi. Ayrıca tiyatroya verdiği destekten dolayı Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'a da teşekkür belgesi verildi.

Ödülü almaya hak kazanmalarının gurur verici olduğunu dile getiren Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Turgay Tanülkü: "Tiyatro olarak yaklaşık bir yıllık bir geçmişimiz var. İyi işler yaptığımıza inanıyoruz ve bunun başka platformlarca da kabul edilebilir olması bize inanılmaz güç veriyor." dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 14:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turgay Tanülkü IP: 88.234.101.xxx Tarih : 25.02.2009 00:48:37

Bu ödülümü ,Tiyatromuza emek vermişler adına,cezaevlerinde yatan mahkum oyuncu arkadaşlarım adına ve tiyatroya tutunmaya çalışan sokak çocuklarımız adına aldım ,onlarla gurur duyuyorum...