3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Şehir Tiyatrosu'na destek

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Devlet Tiyatroları sezon takvimine alınarak oyunların sergilenmesi için çalışma başlatıldı.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda yeni sezonda yeni oyunların sahnelenmesi için çalışmalar başlatıldı. Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu başkanlığında yürütülen çalışmalarda son olarak Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile temasa geçilerek Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun tiyatro sezon takvimine alınması gündeme geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, konu ile ilgili İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş ile görüştü, yeni sezonda yeni oyunların sahnelenmesi için taslak çalışması yapıldı. Görüşme ile ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu şöyle konuştu:

“Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün Manisalıların Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan daha çok faydalanması için projeleri var. Yeni sezonda devlet tiyatroları ile iş birliğine gitmeyi hedefliyoruz. Tiyatromuz da Devlet Tiyatroları sezon takvimine göre oyunların sahnelenmesi için çalışmalarımızı sıklaştırdık. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni solukla, yeni yüzlerle sezona hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Devlet Tiyatroları’nın sezon takvimine alınması halinde tiyatromuzda kendi oyuncularımızın eserlerinin yanı sıra Devlet Tiyatroları’na ait oyunlar da sahnelenecek. Bu konuda İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Sayın Hülya Savaş ile verimli bir görüşme yaptık. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ve ekibi ile yeni sezonda yeni oyunlarla Manisalı sanatseverlerin karşısına çıkacağız. Bizim için sanatsal faaliyetler diğer belediye faaliyetleri kadar önemlidir. Bu konuda elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağız.”

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?