30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Şehir Tiyatrosu'ndan kampanya

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Turgay Tanülkü, sergiledikleri oyunları izlemeye gelen vatandaşların kitap bağışında bulunmasını istedi.


Turgay Tanülkü, Ocak ayı itibariyle yeni yılda sahnelenmeye devam edecek olan oyunları izlemeye gelen vatandaşlardan yanlarında okudukları bir veya iki kitabı, ya da ansiklopedilerini getirerek kampanyaya destek olmalarını istedi. Manisa genelinde kütüphanesi olup da içinde yeterli sayıda kitap olmayan kütüphaneler olduğuna dikkat çeken Tanülkü, bu kampanyayı başlatmayı bir görev olarak gördüğünü dile getirdi. Tanülkü, ”Bizler bilinçli yetişen nesillere destek olmak, onların önünde oluşan engelleri ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Sanat öyle bir şeydir ki; bazı olayları anlatmakla değil yaşatarak, gösterirsiniz.

Ben de bu gerçekler altında, il merkezimiz ve ilçelerimiz ile beldelerimde kütüphaneleri biten ve içlerinde çocuklarımızın yeteri derece faydalanabileceği kitapların bulunmadığını öğrendiğim için kampanya başlatmaya karar verdim. Benim halkımızdan ricam, okumadıkları roman, hikaye ve benzeri eserleri bize getirmeleridir. Bu taşın altına hepimiz elimizi koyalım ve şimdinin küçük ama geleceğin büyük beyinlerine destek olalım. Şimdiden yapacağınız yardımlardan ve kampanyamıza verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim.” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?