5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Şehit ailesine icra şoku

11 YILDIR ŞEHİDİN YAKASINI BIRAKMADILAR

Van'ın Çatak ilçesinde 1999 yılında şehit düşen İbrahim Gülcan adına 11 yıl aradan sonra gelen icra takibi bildirisi, belgeyi alan şehit ailesini yıktı.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde ikamet eden Gülcan ailesi, şehit düşen evlatları İbrahim Gülcan'ın acısını hâla yaşarken, şehit oğullarının bir GSM şirketine olan borcundan dolayı İzmir'deki bir hukuk bürosundan kendilerine gönderilen icra takibi belgesiyle şaşkına döndü.

Olayı büyük üzüntüyle anlatan şehit babası Zeynel Abidin Gülcan, "Oğlum 1999 da Van'ın Çatak bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Askerdeyken kullandığı cep telefonu hattını bir arkadaşına vermişti. Biz bunu 2000 yılında gelen icra takibiyle öğrendik. Evimize gelen heyet borçtan dolayı eşyalarımızı kayıt altına aldı. Oğlumuzun şehit olduğunu gösteren belgeleri verdikten sonra borcun silineceğini söylediler ve gittiler. Aradan 10 yıl geçtikten sonra şimdi yine borçla ilgili bildirim geldi."

Böyle bir durumla karşılaştığı için çok üzgün olduklarını belirten Gülcan, şunları söyledi: "İzmir'deki bir hukuk bürosu tarafından oğlum adına gönderilen belgede, 'Borcunuzdan dolayı yasal yollara başvurularak hakkınızda başlatılan icra takibi ve varsa buna bağlı açılmış davalar tüm sonuçlarıyla devam etmektedir. Borcu peşin ödemeniz halinde bakiye faizinin tamamı silinecektir' deniyor. Borcun şu anda 350 TL olduğunu öğrendik. GSM şirketine oğlumuzun şehit olduğunu bildirmemize rağmen bir sonuç alamadık. Sorunun çözümü için ilgililerden cevap bekliyoruz."

Belgeyi aldıktan sonra acılarının tazelendiğini, büyük üzüntü yaşadıklarını anlatan Gülcan, "Oğlumuzu bu vatan için şehit verdik ama 11 yıldır bize borç yüzünden çektirilen sıkıntılar utanç verici" diyerek tepkisini dile getirdi.

VEFASIZLIK

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş da konuya tepki gösterdi. Şehide, askerliğini yaptığı sırada kullandığı telefon hattı nedeniyle 10 yıl önce başlatılan icra takibinin devam ettiğini öğrendiklerini belirten Taydaş, şöyle konuştu: "11 yıl önce şehit olmuş kardeşimiz adına yapılan bu işlem reva mıdır? Şehit ailelerimizin bu durumlara düşürülmesi bizler için kabul edilebilir bir durum değildir. Şehit babamız bu konuyla ilgili GSM şirketinin, hukuk bürosuna şahadet belgesi gibi bilgileri iletmesine rağmen hiçbir sonuç alamamıştır. Oğlunu, vatanın bölünmez bütünlüğü için toprağa vermiş Gülcan ailesinin 11 yıl sonra böyle bir işleme tabi tutulmasını kabul etmediğimiz gibi, bundan sonra da bu acılı aileyi ve aileleri korumamızın bir vefa borcu olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. 1999 yılında anne ve babanın duyduğu o acılar tekrarlanmıştır adeta yıkılmışlardır. Evlerine gidilip mallarının kayda geçirilmesi bence ülkemiz adına çok büyük bir ayıptır diye düşünüyorum. Şehit ailemize karşı gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyorum."

11 YILDIR ŞEHİDİN YAKASINI BIRAKMADILAR
11 YILDIR ŞEHİDİN YAKASINI BIRAKMADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 15:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?