3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Şehzade Mehmet İtalya'yı fethetti

AVRUPALILAR MANİSA'NIN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI

Manisa Şehzade Mehmet Koleji tarafından İtalya’nın Pesaro kentinde Manisa’nın tabii güzellikleri ve bitki örtüsü konulu tanıtım ve sunumlar karşısında Avrupalı katılımcılar hayranlıklarını gizleyemediler.

Manisa Şehzade Mehmet Koleji Avrupa Birliği (AB) gençlik projeleri kapsamında İtalya’ya gitti.

Şehzade Mehmet Koleji’nden 2 öğretmen ve 6 öğrencinin katıldığı proje toplantıları 2-8 Kasım tarihleri arasında İtalya’nın Pesaro şehrinde A.Cecchi Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi. Proje toplantısına Türkiye’nin yanı sıra Polonya, Romanya ve İtalya’dan da 4 farklı okulun öğretmen ve öğrencileri katıldılar. “Green Park In The School” konulu proje toplantısında öğretmenler ve öğrenciler çeşitli sunularda bulundular ve değişik sosyal etkinlikler gerçekleştirdiler.

Proje çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Şehzade Mehmet Lisesi AB Projeleri Koordinatörü Haşim Yıldız, “Hem bizim için hem de öğrencilerimiz için oldukça verimli bir proje toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantıda öğrencilerimiz; Spil Milli Parkı’nın fauna ve florasıyla (Hayvan ve bitki toplulukları) ilgili, Manisa’nın bitki örtüsüyle ilgili, aynı zamanda Manisa Şehzade Mehmet Koleji bahçesi ve bitki çeşitliliğiyle ilgili çeşitli sunumlar yaptılar ve hem Manisamızı hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Manisa'mızın ve okulumuzun bahçesinin tabii güzellikleri ve bitki örtüsü, çeşitliliği katılımcıları büyüledi. Ülkemizi çok merak ettiklerini ve en kısa sürede görmek istediklerini söylediler." dedi.

2 yıl sürecek proje kapsamında Polonya ve Romanya’ya birer çalışma gezisi daha düşünüldüğünü kaydeden Yıldız, "Mayıs ayı içerisinde ise bu ülkelerden öğrencileri ve öğretmenleri okulumuzda ağırlayacağız. Yine proje kapsamında www.greenparkintheschool.com adlı bir web sitesi okulumuz tarafından kurulmuştur. Diğer ülkeler tarafından da çok beğenilmiştir. Gediz Nehri ve çevresinin verimli kullanımıyla ilgili bir takım çalışmaları da projemize eklemeyi ve gelen misafirlerimize tanıtmayı planlıyoruz." diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL OKUL BAHÇESİ

Şehzade Mehmet Koleji'nin bahçesinin geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en güzel okul bahçelerinden biri seçildiğini hatırlatan Haşim Yıldız, "Okul bahçemiz 165 tür bitki, yaklaşık 6 bin metre karelik yeşil alanı, değişik spor alanları ve sosyal içerikli alanlarıyla kampüs içerisine girişte insana ayrı bir ferahlık vermektedir. Bu proje kapsamında okul bahçemizi de bir sunuyla tanıttık ve gerçekten diğer ülkelerden gelen katılımcılar hayranlıkla izlediler. Çok olumlu tepkiler aldık. Tabii biz elimizdekiyle yetinmeyeceğiz. İnşaallah Mayıs ayına kadar, okulumuzdaki yeşil alan miktarının arttırılmasını düşünüyoruz. Sanırım bu konuda 500 metre karelik bir yeşil alan daha kazandıracağız. Aynı zamanda okulumuzdaki bitkilerin Latince isimleri ve Türkçe isimlerini gösteren bir etiketleme işlemi gerçekleştireceğiz. Bahçemize değişik yollar veya alanlar yaparak özellikle bölgemizde veya Manisa'mızda yetişen endemik veya relikt bitkilerin yetiştirilmesini sağlayacağız. Bu şekilde öğrencilerimizi de bu bitkilerle ilgili bilgilendirmiş olacağız. Mayıs ayında gelecek olan misafirlerimizi en azından bir gece Spil Dağı’nda misafir etmeyi planlıyoruz. Bitki örtüsünü ve diğer canlıları yerinde görmelerini sağlayacağız.” dedi.

Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara yaptığı açıklamada; “Seçilen proje konusu çok önemli. Konu, okullardaki yeşil alanlar. Özellikle büyük şehirlerde okullarımız beton yığınları şeklinde bulunuyor. Var olan küçük bahçeler ise yine betonlanarak veya asfaltlanarak değişik oyun alanları oluşturulmaya çalışılıyor. Yeşile ayrılan alan hemen hemen hiç yok. Oysa bahçe ve bahçedeki bitkiler öncelikle ruhsuz beton yığınlarına bir ruh katıyor. Öğrencileri rahatlatıyor. Onların doğaya ve çevreye duyarlı olmasını sağlıyor. Biz ülke olarak Allah vergisi bir bitki örtüsüne ve hayvan çeşitliliğine sahibiz. Tüm Avrupa’da 13 bin tür bitki varken sadece ülkemizde yaklaşık 9 bin tür bitki var. Biz bunun değerini ne yazık ki bilmiyoruz ve koruyamıyoruz. Ondan dolayı bu projeyi önemsiyoruz. Bu proje kapsamında yapılacak çalışmalarla okulumuz 'Yeşil Okul' olma yolunda bir adım daha atmış ve bu konuda Manisamıza ve ülkemize örnek teşkil etmiş olacaktır.” dedi.

AVRUPALILAR MANİSA'NIN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
AVRUPALILAR MANİSA'NIN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
AVRUPALILAR MANİSA'NIN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 13:56:02
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 14:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?