3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Şehzade Mehmet tarihini onurlandırdı

ŞEHZADE  MEHMET TARİHİNİ ONURLANDIRDI

Şehzade Mehmet Koleji, olimpiyatlarda ulusal ve uluslararası başarı elde eden mezunları ile 2009 ÖSS’ de ilk bine giren mezunların velilerine yönelik bir onur gecesi düzenledi.

Olimpiyat, proje, ÖSS ve spor dallarında dereceye giren mezunların velileri için düzenlenen program kapsamında, tüm misafirler ve daha önce bu başarılı öğrencilerin derslerine giren öğretmen ve idareciler okulun mültimedya salonunda bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Giray Kara, velilere "Okulumuzun gerçek sahipleri" diye hitap etti. Daha önce bir mezun velisinin dile getirdiği, "Hocam 3 evladım da bu okulda okudu. Yaklaşık 11 yıldır bu okula gelip gidiyorum şimdi ise son evladım da okuldan mezun oluyor ve içimde bir daha ben bu okula neyi bahane edipte geleceğimin endişesini taşıyorum" dediğini anlattı.

Ardından da, Şehzade Mehmet Lisesi’nin öğrenci ve velileri ile kurduğu ilişkinin sadece okul- veli veya eğitim alışverişinden ibaret olmadığını, bunun ötesinde bir gönül bağının geliştiğini, bunun da en iyi göstergesinin bu akşam bu güzel katılımı oluşturan velilerin en güzel şekilde ispat ettiğini dile getirdi. Yalnız Manisa’dan değil çevre il ve ilçelerden de katılımın olduğu programda, daha sonra okulun geçmiş dönemlerini yansıtan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Daha sonra ise sırasıyla olimpiyatta dünya derecesi elde eden mezunların velileri sahneye davet edilip onur belgeleri takdim edildi. Ardından proje ÖSS ve sporda ulusal ve uluslararası derece elde eden mezunların velilerine belgeleri verildi. Programın sonunda ise velilerin duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri bölüm duyguların taştığı gözyaşlarının sel olduğu sahnelere tanıklık etti. Bazı veliler, "okulun başarılarını duyuyor ve takip ediyorduk ama tüm başarıları ard arda izlediğimizde okulumuzun bu kadar kısa zamana bu kadar başarıyı sığdırmasını hayretle karşıladık ve yıllar sonra bir kere daha ne kadar isabetli bir karar vermişiz." dediler.

Güreş dalında Türkiye 1.'si olan Şafak Yardımoğlu’nun annesi, "Oğlumu okula ilk teslim ettiğim günü hatırlıyorum. Eşime 'biz ne yaptık, oğlumuzu burada 4 yıl nasıl bırakacağız?' diye İzmir’e dönüş yolunda yaşadığım tereddütleri ve neler çektiğimizi eşim ve ben hiç unutmadık. Ama aradan geçen yıllar boyunca oğlumuzdaki müspet gelişmeleri gördüğümüzde ne kadar boş tasalara kapıldığımızı anladık. Oğlumuz iyi bir öğretim programının yanında çok iyi bir ahlak ve sporcu disiplini ile yetişti ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, oğlum bu okul sayesinde hayatta karşısına çıkabilecek her türlü problemi aşacak bir donanıma sahip oldu. Bu vesile ile onun yetişmesinde emeği geçen tüm eğitim kadrosuna ve özellikle de gece gündüz onlarla yatıp kalkan okulun güreş antrenörü Behçet hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi. Gecenin sonunda ise tüm mezun öğrenci ve velileri okulun başarılarının sergilendiği vitrinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞEHZADE  MEHMET TARİHİNİ ONURLANDIRDI
ŞEHZADE  MEHMET TARİHİNİ ONURLANDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 14:07:04
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 16:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?