4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Şehzade Mehmet Türkiye 2.'si oldu

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Matematik Fen Olimpiyatları'nda Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri gümüş madalya alarak Türkiye 2.'si oldu.

İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Matematik Fen Olimpiyatı'na (MAFETYA) 61 ilde bulunan 402 okuldan 2 bin 495 öğrenci katıldı.

Yarışmada, Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Matematik Olimpiyat Takımı öğrencileri 5. sınıflarda Esma Kayılıoğlu ve 6. sınıflarda Emre Kızıltuğ Gümüş madalya alarak Türkiye 2.'si oldular. Bu öğrenciler Manisa'yı en iyi şekilde temsil ederek gurur kaynağı oldular. Ayrıca Turgutlu Gündüzalp Eğitim Kurumları'nın yaptığı Manisa il ve ilçelerinden toplam 25 okul ve 114 öğrencinin katıldığı 2. Matematik Fen ve Teknoloji Yarışmasında da Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencileri Vildan Yavru ile Gökçe Hazar Otçu, altın madalya alarak Manisa 1.' si oldular.

Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, öğrencilerinin matemaik fen alanındaki yarışmalarda Manisa birincisi olmalarından ve özellikle MAFETYA gibi Türkiye geneli binlerce öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda Türkiye 2.'si olmalarından dolayı gurur duyduğunu söyledi. Yılmaz ayrıca, evrensel bir dil olan matematik ve günlük hayatla iç içe olan fen ve teknolojiyi önemsediklerini vurgulayarak, başarı elde eden öğrencilerini, öğrenci velilerini ve olimpiyat öğretmenleri İlker Kaplan'ı tebrik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 14:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?