5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Şehzade'de drama şenliği

ŞEHZADE MEHMET İLKÖĞRETİM OKULU’NDAN GÖRKEMLİ DRAMA ŞENLİĞİ

Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 2. Okul Öncesi Eğitici Drama Şenliği coşkulu, bol ödüllü ve eğlenceli geçti.

Drama Şenliği'nde palyaço şov, illizyon gösterisi, joglör gösterisi ve yapılan değişik yarışmalarda öğrenciler eğlenceli dakikalar yaşadı. Şişme oyuncaklarda doyasıya eğlenen öğrenciler, pamuk şekeri, yüz boyama ve balonlarla coştular.

Şenlik hakkında açıklama yapan Anaokulu İdarecisi Rukiye Karahan, "Özel Şehzade Mehmet ilköğretim Okulu geleceğin entelektüelleri arasında sanat eğitimini özendirmek; insanımıza her yönüyle entelektüel olarak yeniden asli kimliğini kazandırmak amacıyla düzenlediği geleneksel 2.Okul Öncesi Eğitici Drama Şenliği il bazında ilk ve tek olmasıyla büyük önem arz ediyor. Çünkü değişik kaygılar, mecburiyetler ve yanlış yönlendirmelerle insan ruhunun gıdalarından biri olan sanat ve sanatla ulaşılacak güzellik eğitimi maalesef uğramıştır. Bu boşlukta insanımızın hayatı estetik boyutlarıyla doyasıya yaşayamamasına neden olmuştur. Bu sebeple Okul öncesi Drama Şenliği düzenledik. Böylesi güzel bir organizasyonda okul öncesi eğitimin yaygınlaşması kapsamın da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze verdiği destekten dolayı kurumumuz ve katılımcılar adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Böylesi güzel bir organizasyonun değerlendirilmesi işin ehli, sanatkar ve akademisyenlerden oluşan bir jüriyle gerçekleştirilirken, jüri üyelerinden drama eğitmeni Cemal Aslan, gördükleri güzel ve yüksek performans karşısında çok zorlandıklarını belirtti. Aslan, dereceye girenleri açıklayarak yarışmacı bütün çocukların aslında gönüllerin şampiyonu olduğunu söyledi.

Ödül töreninde, birincilerin ödüllerini Milli Eğitim Şube Müdürü Muharrem Gülfidan ve Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara ve jüri üyeleri takdim etti. Katılan bütün çocuklara sürpriz hediyeler, katılım belgesi ve günün anısına madalyalar verildi. Öğretmenlerine de teşekkür belgesi ve okullarına plaket, dereceye girenler altın ile ödüllendirildi.

Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, “Sanatın toplum hayatındaki yeri ve önemi hepimizin malumudur. Her iyi ve güzeli desteklemekte iyi ve güzeldir. Bu ilgi ile konunun önemi kavrayarak bu çalışmalara destek veren öğretmenlerimiz küçük gençleri yüreklendirerek, cesaretlendirerek sosyalleşmelerine büyük katkıda bulunmuşlardır. Toplumsal bağların güçlenmesinde büyük payları olan toplum mimarlarımız, elleri öpülesi öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.” dedi.

Drama Dalında Ödül Alanlar:

1.Atabey Anaokulu-Van Efsanesi

2.İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Uygulamalı Anaokulu-Dostluk Ormanı

3.Saruhan Bey ilköğretim Okulu-Akıllı Gelin

4.Jüri Özel Ödülü-Organize Sanayi İlköğretim Okulu-Su Damlası

Türk Kültürüne Katkı Ödülü Alanlar:

1.23 Nisan: Ege Yörük Gelin Halayı

2.Laleli: Efe Oyunu

3.Saruhan Bey anaokulu: Çiftetelli

4.Necati Bey ilköğretim Okulu: Sıra Gecesi

Müzikal Gösteri Ödülü Alanlar:

1.Organize Sanayi İlköğretim Okulu(Öğleci)-Tombul Turp

2.Cemal Ergün İlköğretim Okulu-Hayvan

3.Türk Hava Kurumu-Şirinler

ŞEHZADE MEHMET İLKÖĞRETİM OKULU’NDAN GÖRKEMLİ DRAMA ŞENLİĞİ
ŞEHZADE MEHMET İLKÖĞRETİM OKULU’NDAN GÖRKEMLİ DRAMA ŞENLİĞİ
ŞEHZADE MEHMET İLKÖĞRETİM OKULU’NDAN GÖRKEMLİ DRAMA ŞENLİĞİ
ŞEHZADE MEHMET İLKÖĞRETİM OKULU’NDAN GÖRKEMLİ DRAMA ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:45:01
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?