5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Şehzade'den matematik yarışması

ŞEHZADE'DEN MATEMATİK YARIŞMASI

Matematikte hedefi Dünya 1.’liği olan Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi, Dünya Matematik Olimpiyatlarında elde ettiği 4 Dünya 2.liği ve 1 Dünya 3.'lüğü başarı ve tecrübesiyle Manisa'da, merkez ve ilçedeki ilköğretim okulları arası matematik yarışması düzenledi.

Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nde bu yıl 9.'su gerçekleştirilen yarışma sabah saat 10.30’da başladı. Yarışmaya 5.sınıflarda 50 okuldan 730 öğrenci, 6.-7. ve 8. sınıflarda da 87 okuldan 780 öğrenci olmak üzere toplamda bin 510 öğrenci katıldı. Katılımın üst düzeyde olduğu sınavda öğrenciler SBS öncesi matematik seviyelerini ölçme imkanı buldular. Sabah erken saatlerde sınava gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınav öncesi Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi her öğrenciye içinde değişik kırtasiyelerin olduğu kalem kutusu ve meyve suyu hediye etti. Sınav yerleri 6.,7. ve 8. sınıflar için karışık planlandı. 12:15’de biten sınavda öğrenciler 30 matematik sorusu çözdüler. Manisa merkez ve ilçelerinden velileri ile birlikte gelen öğrenciler salon numaralarına göre sınav gözetmenleri tarafından sınıflara alındılar. Öğrenciler matematik sınavında ter dökerken, veliler de Türkiye’nin en güzel okul bahçesi seçilen Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi’nin kampüsünde gezinme imkanı buldular.

Sınavda başarılı olan öğrencilere, öğretmenlerine ve okullarına değişik ödüller, plaket ve başarı belgeleri verilecek. Sonuçlar hafta içi Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumlarının web sitesinden duyurulacak.

İlköğretimde yapılan sınav da aynı saatlerde başladı. Öğrenciler sınav olurken PDR öğretmeni Abdullah Özevin tarafından konferans salonunda velilere teknoloji kullanımı ile ilgili seminer verildi. Sınav sonunda 5. sınıf öğrencileri Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nda çuval yarışı, elma yeme, halat çekme gibi eğlenceli yarışmalar da yaptılar.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara, İlköğretim Okullar Arası 9. Matematik Yarışması ile ilgili olarak, “Manisa tarih boyunca çok büyük medeniyetlere beşiklik yapmış olan bir ilimiz. Tarihe yön veren insanlar burada Manisa’da yetişmişlerdir. Bugün matematik yarışmasına katılan bin 510 öğrenciden birçoğu Türkiye’yi bilimde ileriye götüreceklerdir. Buna olan inancım sonsuz. Şehzade Mehmet Eğitim kurumları tarafından 9. kez düzenlenen yarışmamıza ilgi her geçen yıl biraz daha artmaktadır. Geçtiğimiz yıl Manisa merkez ve ilçelerinden yaklaşık bin 400 öğrenci sınava katılmıştı bu yıl sayı ve ilgi arttı. Sınava giren tüm öğrencilere önümüzdeki SBS sınavında başarılar diliyorum”dedi.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi 29 Nisan 2010 perşembe günü de “Anne” konulu şiir yarışması düzenleyecek. Yarışmaya her ilköğretim okulundan 6-7-8. sınıf öğrencileri arasından sadece bir öğrenci, istediği Anne konulu şiirle katılabilecek. Öğrenciler yarışmaya Manisa merkez ve ilçelerindeki bütün ilköğretim okullarından katılabilecek.

ŞEHZADE'DEN MATEMATİK YARIŞMASI
ŞEHZADE'DEN MATEMATİK YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 16:10:01
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 16:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?