4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Şehzade'den türkü ziyafeti

Özel Şehzade Mehmet Lisesi'nin öğrenci ve velilerine yönelik düzenlediği Türkü Gecesi'nde, 10 farklı yöreden söylenen türkülerle müzik ziyafeti verildi.

Okulun salonunda düzenlenen geceye öğrencilerin yanı sıra velileri de büyük ilgi gösterdi. Annelere dair duygulu şiir ve mektupların okunduğu ilk bölümün ardından “Öyküleriyle Türkülerimiz” bölümüne geçildi.

10 farklı yöreden türkülerin seslendirildiği programda, türkülerin yörelerine ait sinevizyon gösterileri sunuldu. Ayrıca her türkünün kendine has ortaya çıkış hikayesi okundu. İki Keklik, Çökertme, Ah Bir Ataş Ver, Urfa’nın Etrafı, Sarı Gelin gibi Türk kültüründe yer edinmiş birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği gece, Azeri türküsü "Bu Gala Daşlı Gala" ile sona erdi. Geceye katılan öğrenci velileri, programı büyük bir hayranlıkla izlediklerini, kimi yerde gözyaşlarına hakim olamadıklarını ifade ettiler.

Özellikle Malatya yöresine ait bir uzun hava olan “Pencereden Kar Geliyor” türküsünü çok beğendiklerini ifade ettiler. Gecenin sonunda, programı hazırlayan müzik hocası Enis Orhuner ve edebiyat öğretmenlerine birer çiçek takdim edildi

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?