3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Şehzadeler gibi ağırlandılar

Özel Şehzade Mehmet Koleji, Amerika ve Güney Afrika'dan gelen güreşci misafirlerini ağırladı.

Kültürel değişim programı kapsamında 10 Nisan 2009 tarihinde Türkiye'ye gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) New York Eyaleti Mohawk Valley güreş takımı 16 güreşçi ve 5 idareci ile Güney Afrika Pretoria güreş takımı ise 10 güreşçi ve 3 idareci ile Şehzade Mehmet Kolejine geldiler. Her üç ülke takımının güreşçileri Manisa'daki okul tesislerinde ortak çalışma yaptılar. Müşterek idmanda, genç güreşçiler birbirileriyle günümüz güreşinde en çok kullanılan teknikleri teorik ve uygulamalı olarak çalışma imkanı buldular. Sonrasında öğrenciler yorgunluklarını mangal partisinde attılar. Okulu ziyaretlerinde okul müdürü Giray Kara tarafından her iki ülke takımının idarecilerine günün anısına birer şilt takdim edildi.

Konu ile ilgili olarak Mohawk Valley güreş takımı idarecisi Don Mcgee yaptığı açıklamada, "Şehzade Mehmet Koleji'ne daha önce de gelmiştim. Güreş alt yapısı çok güçlü bir okul. Ayrıca geçen gelişimde öğrencilerim açısından kültürel değişim programının çok verimli olduğunu gördüm." dedi.

Güney Afrika güreş takımı idarecisi Faria Vermaah ise, ”Her yıl güreş takımımla birlikte değişik ülkelere ziyaretler yapıyorum. Bu benim Manisa'ya ilk gelişim, şunu itiraf etmeliyim ki gerek eğitim gerekse güreş altyapısı bakımından tahminlerimin çok ötesinde bir okulla karşılaştım” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?