3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Şehzadeli Beyza Türkiye birincisi

Manisa Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Beyza Aka, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 100 sorudan tamamını doğru cevaplayarak, Türkiye genelinde birinci olan 67 öğrenci arasına girdi.

SBS'de Türkiye derecesi alan Beyza Aka, başarısının sevincini evde ailesi, okulunda da öğretmenleriyle paylaştı. Annesi Atika Aka ile birlikte Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'ndaki basın toplantısına katılan Beyza, düzenli, sistemli ve disiplinli çalışmayla bu başarıyı elde ettiğini ifade ederek, "Soruların çoğu benim için kolaydı. Fazla zorlanmadım ve birinci olacağıma inanıyordum. Bu başarımda katkısı bulunan başta aileme, dersane ve okulumdaki öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencisini tebrik eden Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, "Eğitim ve öğretim bir bütündür. Başarı ve başarısızlıkta okul, aile, öğrenci ve dersane işbirliği ile uygulamalı eğitim sistemi önemlidir. Birebir ilgi, anlayış, sevgi ve özverili çalışmalar neticesinde Beyza kızımızın bu başarısı gelmiştir. Beyza Türkiye genelinde birinci olan 67 öğrenci arasına girmiş, Manisa'da ise 100 sorudan tamamını cevaplayabilen tek öğrencidir. Kendisiyle gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyoruz." şeklinde konuştu. Yılmaz daha sonra Beyza Aka'ya ödül olarak bir diz üstü bilgisayar hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 23:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?