30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Şehzade'nin bahçesi birinci oldu

Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin okul bahçesi Manisa il ve ilçeler arası yapılan En Güzel Okul Bahçe yarışmasında birinci oldu.

Öğrencilerin çevre bilincinin gelişmesi amaçlandığı yarışma, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlendi. Manisa il ve ilçelerinden okulların katıldığı yarışmada, içerisinde 168 farklı bitki türü mevcut olan, çeşitli sportif ve sosyal alanlar yer alan Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin okul bahçesi birinci oldu. Okuldan yapılan açıklamaya göre, kolejin en önemli yeri pembe güllerle bezenmiş Atatürk köşesi. Okul bahçesi 2 bin 500 metrekare yeşil alan olmak üzere 10 bin metrekare bir alandan oluşuyor. Bahçedeki tarihi sütünlar, taşlar ve küp tarihsel - otantik bir ortamı çağrıştırıyor. Öğrencilerin dinlenmeleri için uygun kamelya ve oturma yerleri düzenlenmiş. Basketbol, voleybol, badminton, streetbol ve futbol için 3 bin metrekare spor alanı ayrılmış. Bahçenin çeşitli yerlerinde temiz çevre için estetik çöp ve geri dönüşüm kutuları mevcut. Öğrencilerin boş zamanları için ekim alanı güzel bir uğraş yeri haline dönüşmüş. Okul bahçesinde 168 farklı bitki türü bulunuyor. Bahçe 40 güvenlik kamerası ile 24 saat izleniyor.

Doğa ile iç içe temiz bir çevreye örnek olduğu için Manisa'da en güzel okul bahçesine sahip olduğu değerlendirilen Özel Şehzade Mehmet Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen "En İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçeleri" konusunda 8-10 Ekim 2008 tarihinde Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilecek yarışmada Manisa'yı temsil etmeye hazırlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:38:05
Güncelleme :10 Temmuz 2008 Perşembe 14:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?