5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Şehzade’ye dört madalya

SERİMYA’DAN ŞEHZADE’YE DÖRT MADALYA

Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu, Türkiye genelinde düzenlenen Servergazi İlköğretim Okullar Arası Matematik Yarışması'nda (SERİMYA) 3 bronz ve 1 gümüş madalya kazandı.

Denizli'de 7 yıldır bölgesel olarak düzenlenen SERİMYA bu yıl ilk kez ulusal düzeyde yapıldı. 197 okuldan 800 öğrencinin katıldığı yarışmada, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yarışmalarına uygun 35 olimpiyat sorusunun cevaplandırılması için öğrencilere 150 dakika süre verildi. Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu, 8. sınıflarda Halit Tay, 7.sınıflarda Samet Berin ve Emre Kızıltuğ bronz, yine 8. sınıflarda Ahmet Akif Uğurtan gümüş madalya alarak 7 ve 8. sınıflarda Türkiye üçüncülüğü ve Türkiye ikinciliği ile dört madalyanın sahibi oldular. Madalya alan bu öğrenciler okulları tarafından da çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Yarışmada başarılı olan öğrenci ve öğretmenlere ödül ve plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninde öğrenciler,"Yetenek Sizsiniz" programında Türkiye 1.'si olan Bilal Avcı ve Uğur Karameşe ikilisinin gösterisini izleme imkanı buldular.

Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, matematiğin her geçen gün bilim dünyasında öneminin artmasına paralel olarak bu tür yarışmaların öneminin arttığını belirterek, öğrencilerin bu yarışmaların etkisiyle matematiğe yöneldiğini söyledi. Türkiye'nin dört bir köşesinden öğrencilerin katıldığı yarışmada, onlarla yarışma heyecanını yaşamanın yanında onlarla tanışma sevincini yaşadıklarını belirtti. Daha önceki haftalarda İzmir’de yapılan Matematik Fen Yarışması'dan da (MAFETYA) 4 madalya ile döndüklerini hatırlatan Yılmaz, "Bu öğrecilerimizle iftihar ediyoruz. Öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:17:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?