5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Şehzade’ye dört madalya

ŞEHZADE’YE MAFETYA’DAN DÖRT MADALYA

Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu, Türkiye genelinde düzenlenen Matematik Fen Yarışması’ndan (MAFETYA) 3 Bronz ve 1 Gümüş madalya ile Manisa’ya Türkiye üçücülüğü ve Türkiye ikinciliği kazandırdılar.

Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından bu yıl Türkiye genelinde 5.’si düzenlenen Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması’nın (MAFETYA) finali tamamlandı. 67 ilden 479 okul, 2 bin 82 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilere 35 test sorusu yöneltildi. 20 matematik, 15 fen, 5 klasik soru için 150 dakika ter döken öğrenciler, her kategori için 5 altın, 10 gümüş, 15 bronz ve 6'şar jüri özel ödülüne layık görüldü. 6, 7 ve 8. sınıf kategorilerinin yer aldığı yarışmaya; 800 rehber öğretmen ve 2 bin 846 veli misafir olarak katıldı.

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu, 8. sınıflarda Betül Tek, 7.sınıflarda Emre Kızıltuğ, 6.sınıflarda Kerim Alp Güler Bronz, yine 6.sınıflarda Esma Kayılıoğlu Gümüş Madalya alarak 6, 7 ve 8. sınıflarda Türkiye üçüncülüğü ve 6.sınıflarda Türkiye ikinciliği ile tam dört madalyanın sahibi oldular. Manisa’ya ve okullarına madalya getiren bu öğrenciler okulları tarafından da çeşitli ödüllerle ödüllendirildiler. Yarışma hakkında konuşan Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz, "Öğrencilere evrensel bir dil olan matematiğin yaşadıkları çağdaki yükselen değerinin sezdirilmesi, günlük hayatla iç içe gelişen Fen ve Teknolojinin sevdirilmesinin ve bu alanlarda daha ileri çalışmalar yapabilecek öğrencilerin tanışarak, bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarına imkan hazırlanmasının amaçlandığı yarışmada öğrencilerimizin de 4 madalya alarak en çok madalya alan okullar arasına girmesi bizlere ve ailelerine ayrı bir mutluluk vermiştir. Bu tür yarışmalarla öğrencilerimizin motivasyonlarının canlı tutulmasının yanında geleceğimizin teminatı olan yetiştirilmesi, kaliteli ahlaklı insan gücünün oluşturulmasında bizlerin de katkısının olmasından dolayı kendimizi bahtiyar olarak görüyoruz.”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 16:51:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?