4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Şeker komasından öldü

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Mütevelli beldesinde ilköğretim öğrencisi Özgür Kahramanlar (10), iki hafta önce baş ağrısı ve kusma şikâyetiyle kaldırıldığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şeker komasına girerek hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Mütevelli beldesinde yaşayan Mustafa ve Zehra Kahramanlar çiftinin ilköğretim 5. sınıfta öğrenim gören çocukları Özgür, iki hafta önce, baş ağrısı, kusma ve öksürük şikayetiyle hastaneye götürüldü. Şeker hastası olduğu fark edilen ve iki haftadan bu yana CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Özgür, kurtarılamadı. Doktorlar, Özgür Kahramanlar'ın şeker komasına girmesi sonucu öldüğünü açıkladı.

Özgür'ün cenazesi hastaneden alınarak beldedeki evlerine getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından küçük çocuğun cenazesi, belde mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Özgür'ün öğretmenleri, okul ve sınıf arkadaşları da katıldı.

OKULUNDA HÜZÜN VAR
Özgür'ün ölüm haberi, okuduğu Mütevelli Beldesi İlköğretim okuluna tez ulaştı. Sınıf arkadaşları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Arkadaşları okuldan izin alarak Özgür'ün evine gitti. Daha sonra da cenaze namazına katıldılar.

Okul Müdürü Mevlüt Yürdem, Özgür Kahramanlar'ın iki haftadan bu yana yüksek şeker ve akciğer enfeksiyonundan dolayı hastanede tedavi gördüğünü, fenalaşarak hayatını kaybettiğini öğrendiklerini kaydetti. Yürdem, küçük Özgür'ün ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Özgür'ün sıra arkadaşı Bekir Mutlu ise, arkadaşının sürekli başının ağrıdığını, bu nedenle okuldan sık sık izin aldığını dile getirerek, ''Çok iyi biriydi. Sürekli şakalaşırdık. Derslerinde de başarılıydı. Onun ölümü hepimiz üzdü'' dedi.
 

AA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 12:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?