30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Selendi çevre yolu ulaşıma açıldı

Simav ile Manisa'nın Selendi ve Demirci ilçelerini birbirine bağlayan bin 285 metrelik çevre yolu tamamlanarak ulaşıma açıldı.

Selendi'de trafiği büyük ölçüde rahatlatması beklenen ve Selendi Belediye Başkanı Mürsel Uçan'ın seçim beyannamesinde bulunan çevre yolu, geçen yıl Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılmış, 605 bin YTL teklif veren firma ihaleyi alarak çalışmalara başlamıştı.

Bin 285 metre uzunluğundaki duble yol çalışmaları sırasında, 40 metre uzunluğunda 4.60 metre genişliğinde ve 27 metre uzunluğunda 4.60 metre genişliğinde çift gözlü 2 adet köprü, 1 adet menfez ile yol kenarına bin 800 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde taş duvar yapıldı. Çalışmaları bir yıl içerisinde tamamlanan yol trafiğe açıldı. Yolun orta refüjünün TEDAŞ tarafından ışıklandırılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Mürsel Uçan yol ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlçe halkının yıllardır özlemle beklediği çevre yolumuz tamamlandı. Yerel seçimlerde verdiğimiz sözlerden bir tanesi de bu çevre yoluydu. Şükür şimdi bu mutluğu yaşamaktayız. Çevre yolu olmadığında yıllardır şehir içini kullanan araçlar alt yapıya zarar veriyordu. Yolun yapılmasının ardından bu sorun da ortadan kalkmış olacak." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 19:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?