5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Selendi esnafı destek bekliyor

SELENDİ ESNAFI DESTEK BEKLİYOR

Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çimen, esnafın çok sıkıntılı günler yaşadığını ifade ederek, ilçede ekonominin canlanabilmesi için esnafın SSK primlerinde iyileştirme ve sıfır faizli kredi desteği sağlanması gerektiğini söyledi.

Selendi'de 2009 yılında 40 yeni işyerinin açıldığını buna karşılık 48 esnafın da işyerini kapattığını açıklayan Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çimen, "Selendi ve köylerinde odamıza kayıtlı 530 esnaf bulunuyor. İlçe esnafımıza yönelik çeşitli iyileştirme ve destekler yapılmalı, kalkınmada öncelikli ilçe statüsüne getirilmesi gerekiyor. Esnafımız ancak bu şekilde ayakta durabilecektir. Esnafın SSK primlerinde iyileştirme yapılmalıdır. KOSGEB destekli krediden esnafımız yeterince faydalanamamıştır. Hükümet nakit sıkıntısı çeken esnafımıza yönelik sıfır faizli kredi uygulamasına gitmelidir." dedi. Esnafın 2009 yılından itibaren faaliyetlerinde bir daralma sürecine girdiğini dile getiren Çimen, ekonomik kriz nedeniyle azalan tüketimin de söz konusu daralma sürecine hız kazandırdığını ifade etti. Çimen, "2010 yılı esnafımız için sıkıntılı geçecek. Esnaf şimdiden kaynak derdine düşmüştür. Odamıza aidatlarını bile ödeyemiyor hale gelmiştir. Bu nedenle bazı iyileştirme ve destekler yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Selendi'nin Manisa merkeze en uzak ilçe olduğunu belirten Çimen, Selendi'nin doğu ilçelerinden bile geride olduğunu öne sürerek, Selendi'nin Manisa'dan ayrılıp Uşak iline bağlanmasını istediklerini, bu sayede Selendi'nin kalkınacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 12:19:04
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 13:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?