9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Selendi yolları genişletilecek

Selendi İlçesi'nin bağlantı yollarında trafik kazalarını en aza indirmek ve trafik akışını rahatlatmak amacıyla üç ayrı önemli noktada yol genişletme çalışmaları başlatılıyor. 

Karayolları Genel Müdürü ile İzmir Bölge Müdürü'nü ziyaret ederek Selendi-Simav, Selendi-Demirci ve Selendi-E 96 Karayolu bağlantısının genişletilmesi için gayret gösteren Selendi Belediye Başkanı Mürsel Uçan'ın girişimleri olumlu sonuçlandı. 

Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, Selendi Kaymakam Vekili İsmail Kaya, Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Uşak Şube Şefi Atilla Okyay, Bakım Başmühendisi Fikret Ergüven, Yapım Başmühendisi Şefik Solmaz ile birlikte yapılan ve yapılacak olan yol genişletme çalışmalarının olduğu noktalarda inceleme yaptılar. Daha sonra da Belediye Kültür Salonu'nda yapılan toplantıda bilgi alış verişinde bulundular. 

Belediye Belediye Başkanı Mürsel Uçan burada yaptığı konuşmada, ilçe girişinde devam eden bölünmüş yol çalışmasında sona yaklaşıldığını, sadece asfaltlama yapılacağını, bölünmüş yol yapıldıktan sonra ilçenin görünümünün değişeceğini belirterek, 16 km. olan Selendi ile Uşak İzmir Karayolu bağlantısının da proje çalışmalarının devam ettiğini, önümüzdeki yıl buranın da tamamlanacağını söyledi.
Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Erol Altun, Türkiye'de ulaşım sisteminin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini, şu anda Türkiye genelinde 15 bin km. bölünmüş yol çalışması yapıldığını söyleyerek, Selendi-Simav arasındaki karayolunun etüt çalışması için teklifte bulunduklarını, yine geçen yıl kısa bir süre yapılmaya başlanılan daha sonra ara verilen Selendi-Demirci karayolunun Çortak Köyü Mevki'inde genişletme çalışmasının da yapılacağını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 17:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?