3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Selendi'de ambulans isyanı

Manisa'nın Selendi ilçesinde bir kişi, tarlasında kestiği palamut ağacının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

İlçeye bağlı Çampınar köyünde yaşayan Bayram Kara, tarlasında bulunan palamut ağacını keserken rüzgarın ters esmesiyle birlikte ağacın altında kalarak ağır yaralandı. Her iki bacağı kırılan ve sağ bacaği kopma noktasına gelen Bayram Kara, çevredeki vatandaşlar tarafından özel araçla Selendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İddiaya göre, hastane ambulansının rutin fren bakımı için Uşak'a gönderilmiş olması nedeniyle talihsiz vatandaşa özel araç içerisinde ilk müdahale yapıldı. Bayram Kara, Kula ilçesinden gönderilen ambulansla Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Bayram Kara (40) kurtarılamadı.

Bayram Kara, geride hamile eşi Nurcan Kara ile biri 9 diğeri 5 yaşında iki yetim çocuk bıraktı. Bayram Kara, ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

AMBULANS KRİZİ
Bayram Kara'nın yakınları, olaydan sonra yaşanan ambulans krizine tepki göstererek, "Bayram Kara'nın yeni doğacak olan bebeğine 'Baban ambulans olmayışından dolayı vefat etti' denilecek. Yaşanan bu olay karşısında ilgili makamların buraya bir tane daha ambulans göndermesi gerekir. Ambulans bakıma gönderiliyorsa yerine neden başka bir ambulans temin edilmiyor. Bu kimin hatası? Bunun sorumlusu her kimse hesap vermeli" dediler.

Tepkilere cevap veren Selendi Devlet Hastanesi Başhekimi Nebile Üstüngel ise, hastanenin tek hasta nakil aracı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hasta nakil aracı periyodik bakım için Uşak'a gönderildi. Hastanemizde başka nakil ve acil servis aracı olmadığından dolayı en yakın ilçe olan Kula'dan acil servis aracını çağırdık. Kula'da hasta olması ambulansın geç gelmesine neden oldu. Defalarca Manisa ve bakanlığa konuyu ilettik ama bir sonuç alamadık. Bizim Manisa'nın en son ilçesi olmamız ve ana yola olan uzaklığımızdan dolayı burada kesinlikle en az iki acil ve bir hasta nakil aracı olması gerekir. Burada hastanemizin ve personelimizin eksikliği yok. Burada sıkıntı İl Sağlık Müdürlüğü ile bakanlığımızın buraya araç göndermemesidir."

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 18:22:43
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 18:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?