3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Selendi'de keklik operasyonu

Manisa'nın Selendi ilçesi merkezi ve köylerinde operasyon yapan jandarma ekipleri, kümeslerde bakılan 25 adet kınalı kekliğe el konuldu.

Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ile Manisa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Selendi ilçesinde kümeslerde keklik beslendiği tespit edilen evlere baskın düzenledi.

Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle yapılan baskınlarda, jandarma ve polisi kapılarında görün vatandaşlar şaşkına döndü. Bunun keklik için yapılan bir baskın olduğunu anlayınca şok yaşayan bazı vatandaşlar, evde keklik beslemenin yasak olduğunu bilmediklerini belirttiler. Evlerin balkonlarında ve teras katında kümeslerde keklikler bulunurken, bazı vatandaşlar kekliklerini vermemek için görevli ekiplere direndiler. İçlerinde yavru kekliklerin de bulunduğu 25 adet kınalı keklik, milli parklarda doğal hayata salınmak üzere el konuldu.

Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, evde keklik besleyen kişilere keklik başına 400 TL, avda öldürülen her keklik için de avcıya 361 TL para cezası kesildiğini belirttiler. Kekliğin kümes hayvanı olmadığına dikkat çeken ekipler, benzer operasyonların devam edeceğini ifade ettiler
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?