4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Selendi'de köprü isyanı

VATANDAŞLARIN KÖPRÜ İSYANI

Manisa'nın Selendi ilçesinde 1973 yılında yapılan ve 1980 yılında selden hasar gören köprü adeta kaderine terk edilmiş durumda.

36 yaşındaki köprü sadece 7 yıl hizmet verdikten sonra sel nedeniyle hasar gördü ve 29 yıldır kullanıma kapatıldı. Vatandaşlar, köprünün bir an önce yapılarak trafiğe açılmasını isterken, Manisa Valiliğine bağlı İl Özel İdaresi köprünün en kısa sürede onarılacağı sözünü verdi.

Manisa'nın Selendi, Demirci, Köprübaşı ilçeleri ve Borlu, İcikler beldesi ve çevre köylerinin ulaşımını sağlayan İlge Çayı Köprüsü, 1973 yılında yapıldı. Hizmete açılan köprü 7 yıl sonra 1980 yılında meydana gelen selde zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Zamanla yıpranmaya devam eden, direkleri kırılan ve üzerinde derin çukurlar oluşan 50 metre uzunluğundaki köprü bir süre sonra Manisa İl Özel İdaresi tarafından araç trafiğine kapatıldı. Bu işlem sadece konulan bir uyarı levhası olunca etkili olmadı. Bunun üzerine tehlike arz eden köprü tamamen kapatıldı. Kapatılan köprü yerine akarsuyun geçtiği yere yol açıldı. Bir çok ilçe, belde ve köyü birbirine bağlayan yol üzerinde bulunan İlge Köprüsü'nün kapatılması ve akarsuyun içinden yol verilmesi vatandaşları isyan ettirdi. Kış aylarında dere sularının kabarması ile yolun kullanılamayacağını belirten vatandaşlar köprünün yanına yol açılmasının ancak Türkiye'de görülücek bir trajikomik olay olduğunu belirttiler. Kış aylarında nasıl geçiş yapacaklarını bilemediklerini belirten vatandaşlar, seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. Kış aylarında ulaşımda son derece güçlükler yaşadıklarını belirten vatandaşlar, köprü sayesinde 110 kilometre olan yolun, köprü olmadığı zaman 210 kilometreye çıktığını belirttiler. Gelişen çağda teknolojinin nimetlerinden faydalanıldığını belirten yöre halkı, bir köprünün yapılmamasının çok düşündürücü olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 17:12:04
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 23:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?