30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Selendi'de korkutan yangın

Manisa’nın selendi ilçesinde dere kenarında bulunan hayvan gübresi yakmak isteyen 1 kişi 1 dönümlük çalılık alanın yanmasına neden oldu. 

İlçeye bağlı Halılar köyü ile türbe arkası diye adlandırılan bölgenin dere kenarında dere içerisinde bulunan hayvan gübresini yakmak isteyen şahıs alevleri kontrol edemeyince yangın çıktı. Çalılık ve ağaçlık kesime sıçrayan yangın büyüdü. 

Selendi Belediyesine ait itfaiye ile Demirci Orman Müdürlüğü Selendi Orman İşletmesine ait arozöz ve orman yangın ekibi yangını büyümeden kontrol altına almayı başardı. 1 dönüm arazinin yandığı alanda uzun süre soğutma çalışması yapıldı. Yangını çıkardığı iddia edilen şahsın kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığı ve aranmasına devam edildiği belirtildi. 

Selendi Orman İşletme Şefi Mehmet Çaprazlı şunları söyledi:”Özelikle içinde bulunduğumuz şu günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle en ufak bir kıvılcımın büyük yangınlara sebep olacağı ortadadır. Kimse anız yakmasın. En ufak bir ateş görüldüğünde hemen 177 yangın ihbar telefonuna haber verilmesi gerekmektedir.”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 20:12:11
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 20:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?