4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Selendi'de kurtuluş coşkusu

Manisa'nın Selendi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle başladı. Kaymakam Selim Palamut, Garnizon Komutanı Celal Çok, Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve ilçe halkının katıldığı törende, Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Temsili milis kuvvetlerinin şehre girişinin canlandırıldığı törende, Belediye Başkanı Nurullah Savaş günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı.

 Savaş, "3 Eylül 1922 günü saat 11.45 sıralarında Türk ordusu ilçemize girmiş ve kentimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu kurtuluş destanı çok eski tarihler olarak algılanmasın. Bugün 100 yaş üzeri ve tam 87 yaşında olan tanıdıklarımız var, bu kişiler o yılları hatırlamaktadırlar. Bizler uyanık olalım topraklarımızı vatan yapan ecdadımızın kemiklerini sızlatmayalım. Bizden sonra gelen nesiller bizlere hesap sormasın. Vatanımıza sahip çıkalım." dedi.

Daha sonra protokol Atatürk Caddesi'nde ilçe halkını selamlayarak kurtuluş bayramını kutladı. Öğrencilerin şiirler okuduğu, mehter marşlarının söylediği kutlama, resmi geçit töreni ile sona erdi. Bu arada ilçede yoksul ailelerden seçilen 20 çocuk belediye tarafından sünnet ettirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?