3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Selendi'de kutlu doğum pilavı dağıtıldı

Kutlu Doğum Haftası sebeyle Manisa'nın Selendi ilçesinde Müftülük tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlara Kutlu Doğum Pilavı ikram edildi.

Merkez Çarşı Cami'inde düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Selendi İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, 'Peygamber Efendimiz'in doğum gününü hatırlamak, onu anlamak ve hayatımıza yaşantısını tatbik etmek için böyle unutulmaz günlerde çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu haftanın amacı, insanları huzur, sevgi ve hoşgörü ortamında buluşturarak gitgide bir sevgi yumağı haline getirmek. Bu amacın gerçekleşmesi de ancak rehber ve önder insan Hz. Muhammed Mustafa'nın tanınması ve tanıtılması, anlaşılıp anlatılması ile olur." dedi.

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle ülke genelinde her yıl anma programı düzenlendiğini hatırlatan Coşkun, "Unutulmaması gereken, insanlık için en güzel rehber, bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Hz. Peygamber model ise, Peygamberimizin insanlığa sunduğu modeldir. Çünkü o tam bir anarşi ve kargaşa ortamında insanlık için bir güneş olmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. Onun sayesinde insanlar doğru yolu bulmuş, yüce değerlerin farkına varmıştır. Bu değerlerin bizlere kattığı güzellikleri paylaşmak ve minnet duygumuzu göstermek için halkımızla bir bütün içerisinde bu coşkuyu beraber yaşamak adına geleneksel Pilav Günü'nü ve Mevlid-i Şerif'i gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından cami önünde tüm halka tavuklu, nohutlu pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu. Pilav dağıtım törenine İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 23:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?