4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Selendi'de Polis Haftası kutlaması

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıl dönümü Manisa'nın Selendi ilçesinde düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
 

Kutlamalar, Hükümet Konağı önünde İlçe Emniyet Amir Vekili Başkomiser İhsan Bozkurt tarafından Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve İlçe Jandarma Komutanı Ekrem Kaynar'ın da katıldığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Emniyet Amir Vekili Başkomiser İhsan Bozkurt tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapıldı.

Bozkurt, "Görevini yerine en iyi şekilde getirmek için hayatını hiçe sayan, gecesini gündüzüne katarak görev yapan, bu güne kadar bu uğurda şehitler ve gaziler veren Tür Polis Teşkilatı'nın 164. yılını kutlamanın sevincini yaşıyoruz. İç güvenliği ve kanun hakimiyetini sağlamak, devlet otoritesini temin ve tesis etmek, devletin temel yapısını cumhuriyetini, rejimini, anayasal düzeni, Atatürk ilke ve inkılaplarını korumak, suç işlemlerini önlemek, işlenmiş olan suçları kovuşturmak, trafiği tanzim etmek ve denetlemek, sosyal yardımlarda bulunmak polisin adli, idari ve siyasi temel hizmetlerini kapsamaktadır.

Bu kadar çok çeşitli ve karmaşık bir kamu hizmeti ifa etmektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ciddiyetimizle, bilgimizle, disiplinli, adil, tarafsız ve güler yüzle ve görev anlayışımızla mesleğimize ve milletimize layık olmaya çalışacağız" dedi.
Konuşmanın ardından bu güne özel düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 15:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?