4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Selendi'de suya zam

SELENDİ'DE İÇME SUYUNA ZAM

Manisa'nın Selendi ilçesinde Belediye Meclisi, artan su maliyetlerinin karşılanabilmesi ve yeni yatırımlar nedeniyle yeni yıldan itibaren içme suyuna yüzde 20 zam yapılmasını kararlaştırdı.

Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Manisa il igenelinde en ucuz içme suyunun Selendi'de kullanıldığını ifade ederek, meclis üyelerinin de görüşünü aldıklarını ve destek gördüklerini söyledi. Başkan Savaş, "Artan maliyetler ve yeni hizmetler yapacak olmamız nedeniyle yüzde 20 oranında zam yapmak zorundaydık. Çünkü aldığımız su parası elektrik masrafımızı bile karşılamıyordu" dedi.

Selendi'de yeni yıl itibariyle evlerde kullanılan içme suyunun 1,25 TL, 40 tona kadar 1,50 TL olarak belirle4ndi. Ticarethanelerde kullanılan suyun tonu ise 2 TL, 75 tona kadar 2.5 TL'ye yükseltildi.

Selendi Belediyesi ayrıca özel şirket tarafından toplanan şehir içi çöp toplama işini de özelleştirmeden kendi toplama kararı aldı. Başkan Savaş bu konuyla ilgilide yaptığı açıklamada, belediye bütçesini artırmak amacıyla çöp toplama işini daha az maliyetle toplayacaklarını, tasarrufa gitmek zorunda olduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:31:01
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 19:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?