4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Selendi'de tütüne geri dönüş

Manisa'nın Selendi ilçesinde geçen yıl kuraklıktan zarar gören çiftçiler, bu yıl bol ve bereketli yağmurların ardından yeni mahsul tütün dikim çalışmalarına başladı.

Selendi ilçesine bağlı Eski Camii mahallesinde ikamet eden 52 yaşındaki Mehmet Yapıcı, tütün dikimini makine ile yaptığını belirterek makine ile dikmenin günlük masrafının fidan hariç 250 TL olduğunu söyledi.

Yapıcı, ilçede son yıllarda azalan ancak son 2 yıldır tekrar ekimi yapılan tütünden vazgeçemediklerini belirterek, “Tütünden kazandığımız parayı hiçbir şeyden alamadık. Onun için tekrar dönüş yaptık. Zahmetli bir iş olsa da yinede ekimini yapıyoruz. Bu yıl fideler olmadı onun için 50 metrelik bir fide ocağını 300 TL’ye alıyoruz. Oda makine ile bir gün yetiyor. Tarla kirası 10 dekar yere 600 TL verdik. Traktörün yevmiyesi 150 TL. Makineye tütün atan işçi yevmiyesi ise 18 TL. Toplamda 2 bin TL masraf olacak, her şeyi parayla satın alıyoruz. İnşallah bu yıl geçen yılki gibi zarar etmeyip, ailemin geçim kaynağı tütünde yüzümüz güler.”dedi.

İlçede bu yıl tütün ekim alanlarının artması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 16:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?