30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Selendi'de yağlı güreş turnuvası

Selendi ilçesine bağlı Çanşa köyünde bulunan ilköğretim okulunun ihtiyaçlarını karşılamak üzere, köy muhtarlığı tarafından yağlı güreş müsabakası düzenlendi.

Harman Yeri mevkiinde düzenlenen müsabakaya yaşları 6 ile 40 arasında değişen toplam 80 pehlivan katıldı.

Çevre köylerden binlerce kişinin izlemeye geldiği müsabakada renkli görüntüler sergilendi. Kırkpınar pehlivanlarının da katıldığı güreşler oldukça çekişmeli geçti. Bn beş yüz YTL bağış yapan işadamı Tefik Gülmez'in ağalığa seçildiği güreşlerde Akşam saatlerine kadar devam eden güreşlerde, başpehlivanlık güreşleri öncesinde yarı final müsabakasında Manisa bölgesi güreşçileri olan iki kardeş Kemal ve Hüseyin İyican kurada birbirlerine denk geldi. Hüseyin İyican kardeşini yenerek finale kaldı. Başhakemliğini Milli Hakem Selçuk Erçelik'in yaptığı finalde Hakan Çalışır ile karşılaşan Manisa bölgesi güreşçisi olan Hüseyin İyican rakibini yenerek başpehlivan oldu. Kendi kategorilerinde ilk üçe giren pehlivanlara çeşitli hediyeler ve altın verildi.

Festival havasında geçen güreşlerde Çanşa Köyü İlköğretim Okulu yararına yardım toplanırken, Kulalı yerel sanatçı Sami Dinç verdiği konserle müsabakaya renk kattı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 17:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?