30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Selendi'ye yeni sağlık grup başkanı

Selendi ilçesinde Sağlık Grup Başkanı Dr. Sevcan Baki'nin İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne atanmasıyla yerine Dr. Abdullah Demirkıran atandı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2005 yılında mezun olduktan sonra Selendi Pınarlar Sağlık Ocağı'nda sözleşmeli hekim olarak göreve başlayan Dr. Abdullah Demirkıran, 2007 yılında Ege Üniversitesi'nde hemodiyaliz kursu aldı ve daha sonra Kula Devlet Hastanesi'nde geçici görevle çalıştı. Selendi Sağlık Grup Başkanlığı görevine atanan Dr. Abdullah Demirkıran, Selendi halkına kaliteli sağlık hizmetinin verilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

İngilizce ve Flamanca dil bilen aynı zamanda Belçika vatandaşı olan evli ve 3 çocuk babası Dr. Demirkıran, ilçe halkına sağlık konusunda önemli mesajlar verdi. Sıcak havaların etkili olduğu bugünlerde herkesin sağlığına dikkat etmesi gerektiğini belirten Dr. Demirkıran, "Özellikle sıcaklığın en yüksek seviyede olduğu öğle saatlerinde sokağa zorunlu olmadıkça çıkılmamalıdır. Eğer çıkılması gerekiyorsa mümkün olduğunca güneşten korunmalı, ince ve açık renk giysiler giyinmelidir." dedi. Kalp, tansiyon ve şeker gibi kronik hastalığı olanların, yaşlı ve çocukların hiçbir şekilde öğle saatlerinde güneşe çıkarılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Selendi Sağlık Grup Başkanı Dr. Abdullah Demirkıran, ayrıca şu tavsiyelerde bulundu: "Sıcak yaz günlerinde beslenme de çok büyük önem arz etmektedir. Ağır yağlı yiyecekler yerine daha hafif sebze ağırlıklı beslenmek gerekir. Ayrıca aşırı sıcaklar sebebiyle vücut daha fazla sıvı kaybedeceği için bu günlerde sıvı alımının da arttırılması gerekmektedir. Yaz-kış her mevsim bol bol tükettiğimiz çay hiçbir zaman suyun yerini tutmaz, bu yüzden aşırı sıcakların etkisinden korunmak için alacağımız sıvı özellikle su olmalıdır. Kısaca su içmeyi asla ihmal etmemeliyiz. Mecburiyetten dolayı dışarıya çıkmış ve sıcağa maruz kalmış kişilerde sıcak çarpması görülebilmektedir. Terlemeyi azaltan tansiyon ve psikiyatri ilaçları kullananların sıcak çarpmasına karşı daha dikkatli olmaları gerekmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?