30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Selendi'ye yeni sağlık merkezi

Manisa'nın Selendi ilçesinde hayırsever Hacı Ramazan Dursun ve oğlu Dursun Çetini'in bağışladığı arsaya yapılacak Sağlık Ocağı ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin temeli törenle atıldı. 

Fatih mahallesi Adnan Menderes caddesi üzerinde yapılacak Sağlık Ocağı ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin temel atma törenine Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Selendi Kaymakam Vekili Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Belediye Başkanı Mürsel Uçan, AK Parti Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi partilerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. 

680 metre karelik arsa üzerine 3 katlı olarak yapılacak olan Sağlık Ocağı ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni yağmur altında gerçekleşti. Törende konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, önce Kuzey Irak'a yapılan askeri harekata değindi. Tanrıverdi, 8 gün devam eden harekat süresince Türkiye'yi tehdit eden PKK belasına darbe vurulduğunu, bundan sonra da gerektiğinde müdehaleye devam edileceğini açıkladı. Parti olarak Selendi'ye verdikleri önemi ifade eden Tanrıverdi, ilçeye 5 yıl içerisinde büyük yatırımlar yapıldığını söyledi. 

AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi Selendi'ye CBÜ'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu (MYO) müjdesi verdi. Vali Refik Arslan Öztürk ise sağlık merkezi yapılması için arsa bağışlayan Hacı Ramazan Çetin ve oğlu Dursun Çetin'e teşekkür ederek, "Böyle hayırseverlerin elleri öpülür. Bunlar örnek insanlar" dedi. 

Hacı Ramazan Çetin arsa bağışını daha önce düşündüklerini ancak nasip olmadığını ifade ederek, "Bizim asıl isteğimiz hastane yapmaktı ama olmadı. Nasip sağlık ocağı içinmiş. Oğlumla birlikte bunu uygun gördük ve 60 bin YTL değerindeki arsamızı, halkımızın daha güzel ortamlarda sağlık hizmeti alabilmesi için seve seve bağışladık." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Öztürk hayırsever Hacı Ramazan Çetin'e, Tanrıverdi ise hayırseverin oğlu Dursun Çetin'e plaketlerini vererek teşekkür ettiler. Daha sonra da Sağlık Ocağı ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin temeli atıldı. Kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen sağlık merkezinin il Özel İdaresi tarafından yaptırılacağı ve yaklaşık 280 bin YTL'ye mal olacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 16:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?