30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Selimiye Köyü'nde su sevinci

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı 297 haneli 884 nüfusa sahip Selimiye köyünün içme suyu sorununun giderilmesi köyde sevinçle karşılandı. 

Manisa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yeni içme suyunun 152 metre derinlikten çıkarıldığını belirten Selimiye Köyü Muhtarı Hüseyin Çınar, sevincini şöyle dile getirdi: "Geçtiğimiz yaz aylarında aşırı sıcaklardan köyümüzün içme suyu tamamen bitmişti. Yeni içme suyu için yapılan çalışmalar sonrası köyümüz Merkez mahallesinde derinkuyu sondaj çalışmaları yapıldı. 152 metreden 5 inçlik su çıktı. Böylece köyümün 25 yıllık su sorunu ortadan kalkmış oldu." dedi. 

Selimiye köyünün yeni içme suyuna kavuşması nedeniyle açıklama yapan AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Çalık ise, "Selimiye köyünün içme suyu sorunu yapılan çalışmalar sonunda tamamen ortadan kalkmıştır. Bu köyümüz için son derin kuyu sondajlarından ayrı iki yere daha sondaj yapılmış olup, evlere kadar içme suyunun gitmesi için köy içine toplam 14 bin metre boru döşendi. Ayrıca içme suyu için deponun yapılmasıyla birlikte 250 bin YTL harcama yapıldı. Diğer köylerimizde de içme suyu çalışmaları aralıksız olarak devam etmektedir." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 14:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?