5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Selin zararı çok ağır

SALİHLİ'DE SEL SONUCU BÜYÜK ÇAPLI MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Manisa'nın Salihli ilçesinde bugün öğle saatlerinde yaşanan sel baskınının ardından sular çekilmeye başladı. Sel baskınının yoğun olarak hissedildiği Atatürk Mahallesi'ndeki evlerde büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği görüldü.

Salihli'de 250'ye yakın ev ve iş yerini su basması ile sonuçlanan sel baskınının ardından Atatürk Mahallesi'ndeki evlerde temizlik çalışmaları başlatıldı. Selin vurduğu evlerde hemen hemen bütün beyaz eşyaların zarar gördüğü ve diğer eşyaların da kullanılamaz hale geldiği görüldü. Sel baskınına maruz kalan bazı evlerde suyun 1 metre kadar yükseldiği ve vatandaşların canlarını zor kurtardıkları ortaya çıktı.

Öte yandan Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, sel baskınından zarar gören ailelere her türlü yardımın yapılacağını söyledi. Yıldırım, 7 aileden toplam 20 kişinin Sekine Evren Anadolu Lisesi'ne (SEAL) ait pansiyonda misafir edileceklerini, söz konusu ailelerin belediye ekipleri tarafından evlerinden alınarak pansiyona yerleştirilmeye başlandığı söyledi. Yıldırım ayrıca bu ailelere İlçe Müftülüğü'ne bağlı aşevi tarafından sıcak yemek verileceğini belirtti.

Salihli ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in de incelemelerde bulunmak üzere yarın ilçeye geleceği ve son durum hakkında yetkililerden bilgi alacağı kaydedildi.

SALİHLİ'DE SEL SONUCU BÜYÜK ÇAPLI MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ
SALİHLİ'DE SEL SONUCU BÜYÜK ÇAPLI MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ
SALİHLİ'DE SEL SONUCU BÜYÜK ÇAPLI MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 21:33:04
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 22:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim kocaman IP: 88.251.236.xxx Tarih : 26.06.2010 22:23:35

3 sene önce başımıza gelen felaketten ders demekki çıkarılmamış ve hiç bir önlem alınamamış böyle başarılı olunmaz sayın başkanım