30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

'Sen bıyıktan ne anlarsın'

İl Genel Meclis Toplantısında “MHP’nin hayalleri bıyıkları kadar bile uzun değil” diyen AK Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ile “Sen bıyıktan ne anlarsın?” diyen MHP Grup Başkan Vekili İdris Sürgit arasında tartışma yaşandı.


İl Genel Meclisi Kasım ayı ilk toplantısında AK Partililerle MHP’liler arasında bıyık tartışması yaşandı. İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili İdris Sürgit söz alarak, AK Parti İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Dursun Ali Yıldız’ın geçen hafta Merkez İlçe Kongresinde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Dursun Ali Yıldız’ın, “MHP’nin ömrü bıyıkları kadar.”dediğini iddia eden Sürgit, “MHP ile bıyık neden bağdaştırılıyor. Böyle değerlendirme olur mu? Sen bıyıktan ne anlarsın? Bıyık Türklüğün simgelerindendir. Osmanlı’ya hiç mi bakmamış. Bu siyasi anlayışı şiddetle kınıyoruz.”dedi.

AK Partili Yıldız ise “Ben tam olarak öyle söylemedim. Benim söylediğim şuydu: MHP’nin hayalleri bıyıklarından bile uzun değil. Hayallerinin, ufkunun dar olduğunu söylemeye çalıştım. Eğer bu memlekete hizmet edilecekse bunun ancak AK Parti tarafından yapılabileceğini ifade ettim.”diyerek kendisini savundu.
Tartışmanın bitmesinin ardından İl Genel Meclisi’nin gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. İl Genel Meclisi’nde görev süresi sona eren İl Encümen Üyelerinin seçimi yapıldı.


EKİM AYI İL GENEL MECLİSİ’NE YARAMADI
Toplantıda bazı üyelerin yaşadığı üzücü olaylarla ilgili de taziye ve geçmiş olsun ilanları yapıldı. Geçtiğimiz ay içinde İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz’ın oğlu Mehmet Solmaz’ın aracıyla çarptığı şahıs hayatını kaybetti. Özel İdare çalışanlarından Nevzat Çakıcı’nın yaptığı trafik kazasında bir kişi öldü. AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Ufuk Ünlü’nün kayınpederi, MHP’li Mehmet Şen’in ise babası vefat etti. Özel İdare Basın Danışmanı Rıdvan Kamal ise hafta sonunda Siirt’ten düğün konvoyuyla dönüş yaparken aracıyla kaza yaptı, 3 kişi yaralandı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 17:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?