3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Şener'in partisi transfere hazırlanıyor

Türkiye Partisi tarafından kurucu il başkanı olarak atanan Etem Battal, Manisa’da bazı transferler yapacaklarını, her kesimden siyasetçilere kapılarının açık olduğunu söyledi.

Ayni Ali Çay Bahçesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Partisi kurucu İl Başkanı Etem Battal, partinin genel politikası ve hedeflerini açıkladı. Türkiye Partisi kurucu üyelerinden Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Nihan Kurt ve bazı partililerin de hazır bulunduğu toplantıda “parti şemsiyemiz herekse açık” diyerek sözlerine başlayan Etem Battal, “Türkiye Partisi 25 Mayıs 2009 tarihinde görkemli bir açılış ile Türk siyasi hayatında yerini almıştır. Partimiz, toplumumuzun uzlaşma, barış ve hoşgörü ortamına duyduğu özlemin bir ifadesidir” dedi.
Yakın bir tarihte il yönetimini oluşturacaklarını dile getiren Battal, “Partimin kapıları herkese açık. Şemsiyemiz geniş. Transferler gerçekleştireceğiz. Bu parti alternatif bir partidir. Güçlü bir yönetimle Manisa’da siyaset yapıp çözümler üreteceğiz” diye konuştu.

Etem Battal, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’la hiçbir kavgasının olmadığını, kendisini saygı duydukları bir büyük olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

Türkiye Partisi kurucu üyelerinden Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Nihan Kurt ise Manisa’da sevilen, saygın bir siyasetçi olması nedeniyle kurucu il başkanlığı görevini Etem Battal’a verdiklerini söyledi.

Uzun yıllar Anavatan Partisi’nde Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Etem Battal, 2004 yılında Ak Parti saflarına katıldı. Partide aktif görev almayan Battal, son yapılan yerel seçimler öncesinde sürpriz bir kararla Saadet Partisi’nden İl Genel Meclis Üyeliği için aday oldu. Beklediği oyu alamayan Battal, 19 Temmuz 2009 tarihinde yapılan Ak Parti il kongresinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından eleştirilince yeniden gündeme geldi. Etem Battal Arınç’ın konuşmasından duyduğu üzüntüyü bir açıklamayla dile getirdikten sonra geçtiğimiz günlerde Türkiye Partisi’ne geçme kararı aldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 15:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?