5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Sevgi çocukları piknikte buluştu

SEVGİ ÇOCUKLARI PİKNİKTE BULUŞTU

Manisa Valiliği Toplumla İlişkiler Bürosu tarafından maddi durumu kısıtlı çocuklara yönelik başlatılan "Sevgi Çocukları Yaz Okulu" projesi kapsamında 500 çocuğa piknik düzenlendi.

2009 yılı yaz aylarında Manisa Valiliği Toplumla İlişkiler Bürosunca 500 çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan ve 2 ay süre ile devam eden 'Kısıtlı İmkanlı çocuklara Yüzme Kursu' isimli proje bu yıl daha da genişletildi. Çeşitli sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerle desteklenen proje, ihtiyaçları Manisa Valiliği tarafından karşılanmak suretiyle "Sevgi Çocukları Yaz Okulu'" adıyla düzenlendi. 12 Haziran 2010 yılında başlayan Proje çerçevesinde projeye dahil olan bütün çocuklar sponsorların desteğiyle AK Pınar'da düzenlenen piknikte doyasıya eğlendi. Pikniğe Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Milli Eğitim müdürü Aziz Ersoy, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ve çeşitli daire müdürleri katıldı. Piknikte mangal da yapan öğrenciler gün boyunca keyifli saatler yaşadılar.

Şu ana kadar 500 çocuğun, yaz kamplarında yaz eğitim programında dahil olduklarını ifade eden Vali Celalettin Güvenç, bu tür etkinliklerle amaçlarının geleceğin Türkiye'sine fikren bedenen gelişmiş fikri hür dinamik sağlam çocuklar geliştirmek olduğunu vurguladı. Güvenç şöyle devam etti: “Sevgi çocuklarından 500 tanesi müdürlerimizin söylediği gibi iki gün yüzme havuzunda yüzme antrenmanı yapıyorlar. İki gün spor salonlarında hocalarımızın nezaretinde kendilerini geliştirecek sportif aktivelere katılıyorlar. Bir günde sosyal etkinlik kapsamında çalışmalar yapıyoruz, ki bu gün onlardan birisine biz iştirak ediyoruz. 508 çocuğumuz sponsorlarımızda sağladığımız malzemelerle piknik yapıyorlar, eğleniyorlar. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Amacımız çocuklarımızın, medeni cesaretlerinin gelişmesi ve toplum içinde yaşama alışkanlıklarının gelişmesidir. Geleceğin Türkiye'sine fikren bedenen gelişmiş fikri hür dinamik sağlam çocuklar geliştirmektir.”

SEVGİ ÇOCUKLARI PİKNİKTE BULUŞTU
SEVGİ ÇOCUKLARI PİKNİKTE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 16:45:04
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 18:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?