30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

'Sevgi Çocukları'ndan anlamlı kutlama

Manisa'nın Salihli ilçesinde sokak çocuklarını topluma yeniden kazandırmak için kurulan Sevgi Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle dernek binasında bir araya geldi.


Dernek binasında düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Yüksel Özalp, “Çocukların yaşam koşullarının düzeltilmesi için ilk kez 15. yüzyılda çocuk hakları konusunda bazı görüşler ortaya atılmıştır. Ancak bu görüşler hukuksal değil eğitsel bazda ivme kazanmıştır. Hukuksal anlamda ise çocuk haklarının neler olabileceği konusundaki ilk çalışmalar 20. yüzyılın ilk yarısında start almıştır. 1924 tarihli Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, 1959 tarihinde kabul edilen medeni ve siyasal haklar uluslar arası sözleşmesi ile uluslararası örgütlerin ve uzman kuruluşların belgesinde Çocuk Haklarına yer verilmiştir. Ancak en kapsamlı ve ülkelerin büyük çoğunluğunda yürürlükte olan belge UNİCEF tarafından hazırlanan ve 20 Kasım 1989 yılında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edilen “Çocuk Haklarına Dair Sösleşme” dir. Türkiye ise bu sözleşmeyi 1990 yılında imzalamıştır. Ancak tüm hukuksal korumalara rağmen halen Dünya'da ve ülkemizdeki çocuklar çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Bizler Salihli Sevgi Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği olarak çocukların yaşam koşullarının düzeltilmesi içi herkesi üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.


Öte yandan Salihli Uğur Kiremit İlköğretim Okulu 6 ve 7. Sınıf Öğrencileri, derneği ziyaret ederek Sokak Çocukları ile bir araya geldi. Öğrenciler kendi aralarında topladıkları 100 YTL'yi de derneğe bağışladı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:44:47
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 17:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?