8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Sevişler barajında su sıkıntısı

Havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle Manisa'nın Soma ilçesi yakınında bulunan Sevişler Barajı'nda su seviyesinin düşmesi kaynaklı sıkıntı yaşandığı bildirildi.

Soma Termik Santraline su iletilen ve 7 bin dekarlık bir alana sulama hizmeti verilen Sevişler Barajı'ndaki su sıkıntısının, santralin yanında balıkçıları da olumsuz etkilediği kaydedildi.

Soma Elektrik Anonim Şirketi (SEAŞ) Genel Müdürü Halil Çıtak, yaptığı açıklamada, santralin su ve kömür demek olduğunu belirterek, “İkisinden biri olmazsa olmaz” dedi.

Çıtak, barajın su seviyesinin azalmakla birlikte henüz tehlike oluşturacak kritik düzeye inmediğini ifade etti. Bu arada tarım sezonunun sona ermesi nedeniyle çiftçilerin herhangi bir mağduriyetinin bulunmadığı, ancak balıkların azalan su seviyesi nedeniyle göletin orta ve dip kesimlerine kaçmasının, balıkçıları olumsuz etkilediği kaydedildi.

Sevişler Barajında alabalık üretim tesisi işletmecilerinin ise tesislerini barajın orta kesimlerine kaydırdıkları öğrenildi.

a.a
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 12:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?