5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Seyyar satıcılar zabıtaya saldırdı!

MANİSA'DA ZABITAYA SALDIRI

Manisa'da devriye görevi yapan zabıta ekipleri, Laleli bölgesinde satış yapmamaları konusunda uyardıkları seyyar satıcıların saldırısına uğradı. Zabıta Müdürlüğüne bağlı resmi araca da zarar veren seyyar satıcılar olay yerinden kaçarken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre dün akşam saatlerinde meydana gelen olay şöyle gelişti: Laleli'de devriye görevi yapan üç kişilik zabıta ekibi, yolda karşılaştığı seyyar karpuz satıcılarını satış yapmamaları konusunda uyardı. Satış yapmaya devam etmeleri halinde mallarına ve terazilerine el konulacağı yönünde uyarılan seyyar satıcılar, kendi araçlarında bulunan satır ve bıçaklarla zabıta ekiplerinin üzerine yürüdü. Zabıtanın devriye yaptığı resmi araca da zarar vererek camını kıran saldırganlar, daha sonra olay

yerinden kaçtı. Saldırı üzerine neye uğradığını şaşıran ekipler, Barbaros Mahallesi'nde bulunan polis karakoluna giderek saldırganlardan şikayetçi oldu. Gelişme üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Cem Çöllü ve Zabıta Müdürü Aydoğan İra da karakola geldi.

Devriye görevi yaptıkları sırada saldırıya uğrayan zabıta personeli ise şahısları daha önce hiç görmediklerini belirterek, "Laleli bölgesinde normal olarak kontrollerimizi yaptığımız sırada seyyar karpuz satıcıları ile karşılaştık. Kendilerini satış yapmamaları konusunda uyarmamızın ardından üzerimize satır ve bıçaklarla yürüdüler. Biz de bunun üzerine araca bindik ancak bu sefer araca zarar vermeye başladılar. Daha sonra olay yerinden kaçtıklarını gördük. Karakola gelerek şikayetçi olduk" diye konuştu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artış gösteren seyyar satıcılara yönelik kontrollerin sıklaştığını ifade eden Zabıta Müdürü Aydoğan İra, bu tür saldırıların kendilerini yıldıramayacağını söyledi. Seyyarla mücadelelerinin artarak devam edeceğini belirten İra, "Bunlar bizi yıldırmaz. Korkup geri adım atacağımızı kimse beklemesin. Mesai arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Emniyet Müdürlüğünde görevli personel arkadaşlarımıza da duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

MANİSA'DA ZABITAYA SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 13:07:02
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 13:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?