5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Sezonun ilk üzümü borsada

MANİSA'DA SEZONUN İLK ÜZÜMÜ BORSADA

Manisa'da geleneksel her yıl düzenlenen 2010-2011 üzüm sezonunun açılışı törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, üreticinin bilinçlenmesi ve üretimde kaliteyi artırmak için Tarım Bakanlığı'nın hem çeşitli projeler ürettiğini hem de önemli desteklerde bulunduğunu belirtti.

Ticaret Borsası'ndas sezonun ilk yaş üzümünün borsaya getirilişi törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra Manisa Valisi Celalettin Güvenç, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, TZOB Başkan Yardımcısı ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, bazı daire müdürleri, üzüm tüccarları, üreticiler ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, üzüm konseyinin kurulması ve stok müessesinin oluşturulması gerektiğini ifade etti. Lisanslı depoculuğa dikkat çeken Koşar, ayrıca ihracatta çok ciddi sorun olan ilaç kalıntısıyla ilgili artık kesin çözümlerin bulunması gerektiğine işaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yeni üzüm sezonunun bereketli olması ve üreticiler açısından kazançlı geçmesini dileyerek sözlerine başladı. Üzümün en doğal bir enerji kaynağı ve çok kıymetli bir ürün olduğunu belirten Tanrıverdi şöyle devam etti: "Üretici tüm emeğini, alın terini ortaya koyar ve bir yılık geçimini üzümden temin eder. Üzüm üretimi konusunda gerek Tarım Bakanlığı, gerek Ziraat Odalarımız, gerek Ticaret Borsalarımız bu noktada işin önemine binaen el birliği yaparak kaliteli üretim için çiftçimize, üreticimize destek olmaktadır. Onun içindir ki üzümün kalitesi artmıştır, üreticimin de yüzü gülmektedir, ülkemize de önemli katkı sağlamaktadır. Bu konuda Tarım Bakanlığımızın projeler geliştirdiğini, desteklemeler yaptığını biliyoruz. Üreticinin daha bilinçli olması, kaliteyi arttırmak adına üreticilerimizi her alanda eğitimden geçirmektedir. Kaliteyi arttırmak adına damla sulama ve benzeri teknik sulamalar ortaya konmuş, bu projeleri Tarım Bakanlığımız, hükümetimiz desteklemiştir. Ayrıca makine ve techizat konusunda önemli destekler verilmiş, hatta yarısı hibe olarak verilmiştir. Ayrıca üreticinin ürettiği ürünün kalitesinin arttırılması için toprak analizleri yapılmaktadır."

Türkiye'de Tarım Sigortası Kanunu'nun ilk defa AK Parti hükümeti tarafından çıkarıldığını kaydeden Tanrıverdi, bu konuda eksiklerin olabileceğini ancak sosyal tarafların katkılarıyla, talepleriyle bunların giderilmesine açık olduklarını söyledi. Yine Lisanslı Depoculuk konusunda kanun çıkardıklarını hatırlatan Tanrıverdi, Alaşehir'de bu konuda CBÜ'nün bölüm açma hazırlığında olduğunu açıkladı. Soğuk hava depoculuğu iklimlendirme ile ilgili bölümün alt yapısının tamamlandığını belirten Tanrıverdi, "İnanıyorum ki önümüzdeki eğitim sezonunda bu bölüm açılacak ve öğrencilerimiz eğitim ve öğretime başlayacaktır. Lisanslı depoculuk konusunda uzmanlaşmış, nitelikli elemanlar olacaklardır." dedi.

12 Eylül referandumuna değinen Tanrıverdi, "12 Eylül'de darbe anayasasını kaldıran, sivil anlayışı ortaya koyan tercihimizi yapacağız. Değişimden yana mı statükodan yana mı olduğumuzu ortaya koyacağız. Türkiye daha fazla demokrasiye hasret duymaktadır." diye konuştu.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç de üzüm sezonunun hayırlı olmasını, çiftçiye bol kazanç getirmesini diledi. Daha sonra merkeze bağlı Çobanisa beldesinden üretici Cemil Dükenmez'in getirdiği sezonun ilk üzümünün sembolik olarak açık arttırma usulüyle satışı gerçekleştirildi. 110 kg. üzüm, 200 TL fiyat veren Ticaret Borsası tarafından satın alındı.

MANİSA'DA SEZONUN İLK ÜZÜMÜ BORSADA
MANİSA'DA SEZONUN İLK ÜZÜMÜ BORSADA
MANİSA'DA SEZONUN İLK ÜZÜMÜ BORSADA
MANİSA'DA SEZONUN İLK ÜZÜMÜ BORSADA
MANİSA'DA SEZONUN İLK ÜZÜMÜ BORSADA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2010 Perşembe 13:24:01
Güncelleme :5 Ağustos 2010 Perşembe 18:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?