30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sezonun ilk üzümü

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde sezonun ilk üzümü Himmet Konur'un evinin bahçesinde yetiştirdiği "Uslu" türü üzüm oldu. Yenilir hale gelen erkence üzüm salkımları renkli taneleriyle görenlerin ilgisini çekiyor.


Mimar Sinan Mahallesi'nde yaşayan Himmet Konur'un evinin bahçesinde yetişen üzümün pembe renkli tanelerini ve güzelliğini görenler, asmanın altına gelerek üzümlerin doyumsuz güzelliklerini seyrederken, tadına bakmaktan geri kalmıyorlar. Asmanın 10 gün önce ilk meyvelerini vermeye başladığını söyleyen Himmet Konur, "Gerçekten çok güzel görünümü var. Mahalle sakinleri bile bu güzelliğe imreniyor. Her sabah 2 yaşındaki küçük kızım Ayşe eliyle üzümleri gösteriyor. Onu kucağıma alarak üzüm koparmasına yardımcı oluyorum. Minik kızım her sabah 5-6 tane erkence üzümden yemeden duramıyor. "dedi.


Erkence üzümün çubuğundan isteyen herkese verdiğini ve bu tür erkence üzümlerin ilçede gelişmesini istediğini belirten Konur, ancak bu üzüm türünün çok dayanıklı olmadığını, bu nedenle erken tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 12:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah IP: 88.246.64.xxx Tarih : 15.06.2008 18:37:18

gerçekten sezonun ilk meyvelerini görmek beni çok mutlu ediyor halkımız böyle üzümler yetiştirmeli ve daha böyle çeşitli üzümler yetiştirmek hepimizin görevidir bu üzümü yetiştiren abiye de saygılar sunarım