30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

SGK önünde birbirlerini ezdiler

Manisa'da SSK ve Bağ-Kur sigortalıları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde sıra kapmak için birbiriyle yarıştı.

SSK ve Bağ-Kurlu'lar 28 Temmuz'da sona erecek olan başvuru süresi nedeniyle SGK önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Öğle mesaisi nedeniyle SGK İl Müdürlüğü'nün dış kapısı kapatıldı. Kurum önünde ellerinde evraklarla bekleyen sigortalılar ile görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. Polis ise herhangi bir kavga olma ihtimaline karşın müdahale etmek için bina önünde bekliyor.


Günlerdir işlem yaptırmak için beklediklerini dile getiren sigortalılar, kurum çalışanlarına tepki gösterdiler. Bu sırada dışarı çıkan SGK İl Müdürü Cafer Kabay, önce yapılan şikayetleri dinledi ardından vatandaşları rahatlatan açıklamalar yaptı. Kabay, tüm vatandaşların işlemlerinin bitirileceğini belirterek, kurum çalışanlarının gece gündüz demeden günlerdir mesai yaptığını hatırlattı.


Saatler 13.30'u gösterdiğinde kapılar açıldı. SGK önünde bulunan yüzlerce üye girmeye çalışınca bazı vatandaşlar girişte zor anlar yaşadı. Yapılan uyarılara rağmen vatandaşlar aynı anda merdivenleri çıkarak sıra kapmaya çalıştı. SGK İl Müdürlüğü ise 28 Temmuz'da sona erecek başvuru süresi içinde işleri yetiştirmek için hafta sonunda da mesai yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 18:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?