4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sibel Can gibi buzağı!

Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Halilbeyli köyünün ortaklaşa düzenlediği 6.Kuruluş yılı ve Pita Gecesi’nde Boşnaklar çeşitli gösteriler ve konserlerle güzel anlar yaşadı.

Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Halilbeyli köyünün ortaklaşa düzenlediği ’6.Kuruluş Yılı ve Pita Gecesi’ programı cumartesi günü Halilbeyli köyü meydanında gerçekleştirildi. Program kapsamında Turgutlu’dan katılacaklar için otobüsler dernek önünden kaldırıldı.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak, Halilbeyli Köyü Muhtarı Sabit Şahin, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Başkanı Cemal Şenel ve konuklar bir konuşma yaptı. Halilbeyli Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri Bosna yöresi folklor gösterisi sergiledi.

Öğrencilerin gösterileri meydanı dolduran vatandaşlar da onları alkışladı. Cenk Bosnalı ve Bosna Ekspres ekibinin konseriyle vatandaşlara güzel anlar yaşattı. Cenk Bosnalı ve ekibi söylediği birbirinden güzel şarkılarla izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Boşnaklar, Bosnalı’nın söylediği şarkılarla halay çekerek eğlendi.

Ardından sahne alan, Aman Bre Deryalar Türküsü ile gönüllerde taht kuran Balkanların güçlü sesi Arif Şentürk, şarkılarıyla vatandaşlara keyif verdi. Ayrıca konuklara Boşnak böreği dağıtıldı. Geceye Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Başkanı Cemal Şenel, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Gecede Turgutlu Emniyet Müdürü Necmettin Akça da eşi ve kızıyla hazır bulundu.

Gecenin sürprizi ise buzağının açık artırma ile satılması oldu. Yaklaşık yarım saat süren açık artırma sonucu buzağıyı Halilbeyli Muhtarı Sabit Şahin aldı ve Şahin buzağıyı Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağışladı. Artırmada yaklaşık olarak 2 bin TL toplandı. Buzağının sahibi Süleyman Kobilay ihtiyacı olduğu için buzağıyı sattığını belirtti. Kobilay: “İhtiyacım olduğu için bu buzağımı satıyorum. Alana hayırlı olsun. Sibel Can gibi buzağı karşınızda.” demesi gülüşmelere neden oldu. Muhtar Sabit Şahin ise: “Sibel Can gibi buzağıyı ben alıyorum ve Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağışlıyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 14:53:18
Güncelleme :9 Ağustos 2009 Pazar 15:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?