4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sigara yasağı ölüm getirdi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak beldesinde muhasebe memuru olarak çalışan Hıdır Karayiğit (46), gittiği meyhanede işletmenin sahibi Hamza Havutçu (42) ile sohbet etmeye başladı.

Bu sırada Akhisar'dan gelen 4 kişilik arkadaş grubu meyhanede alkol alıp, sigara içmeye başladı. Karayiğit ve meyhane sahibi, bu kişileri sigaralarını söndürmeleri konusunda uyardı. Grubun uyarıyı dinlememesi üzerine başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Karşı gruptan kimliği henüz belirlenemeyin bir kişinin tabancayla ateş açması sonucu Karayiğit olay yerinde öldü. İşletme sahibi Havutçu yaralandı. Zanlılar olay yerinden kaçarken, Havutçu hastaneye kaldırıldı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Alınan bilgiye göre, Manisa Jandarma Alay Komutanlığınca sürdürülen soruşturmada, Kumkuyucak beldesindeki bir meyhanede ''sigara içme'' yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada, tabancayla Hıdır Karayiğit'i (46) vurarak öldüren zanlıların Akhisar'dan geldikleri ve 4 ya da 6 kişi oldukları tespit edildi. Jandarmanın, saldırganların kimliklerini belirlediği ve bu kişilerin yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Bu arada, olay sırasında yaralanan meyhane işletmecisi Hamza Havutcu'nun, Saruhanlı Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu olduğu öğrenildi.

Kumkuyucak Beldesi Belediye Başkanı Veli Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda ölen Karayiğit'in çalışkan bir personel ve iyi bir insan olduğunu belirterek, kavganın ''sigara içme'' meselesinden çıktığını öğrendiklerini ifade etti. Başkan Yalçın, ''Görgü tanıklarından aldığımız duyumlara göre, kavga sigara yasağı nedeniyle çıkmış. Hıdır Karayiğit, meyhanede sigara içen grubu uyarmış. Ancak karşı grup uyarıyı dikkate almamış. Karayiğit de bu kişilerin ellerindeki sigaraları alıp dışarıya atmış. Bunun ardından kavga başlamış. Olay ölüme kadar gelmiş'' dedi.

MESAİ ARKADAŞLARI ANLATIYOR
Hıdır Karayiğit'in mesai arkadaşlarından Zabıta Memuru Selahattin Bıçak, olayı duyunca çok üzüldüklerini belirterek, ''Arkadaşımız iyi niyetinin kurbanı oldu. Gerçekten çok üzgünüz'' diye konuştu.

Karayiğit'in mesai arkadaşlarından şoför Ufuk Aygün ise ''Kendisi de sigara içen bir arkadaşımızdı. Ancak çok titiz ve yasaklara uyum sağlayan biriydi. Olay da zaten bundan dolayı meydana gelmiş. Sigara içen kişileri uyarmış, ancak onlar dinlememiş. Sonra çıkan kavgada vurularak ölmüş'' diye konuştu.

KARAYİĞİT'İN EVİNDE YAS VAR
Cenazesi Saruhanlı Devlet Hastanesi morgundan, otopsi raporu alınmak için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilen Karayiğit'in Kumkuyucak beldesindeki evine yakınları taziye ziyareti için geliyor.

Karayiğit'in eşi Selda (37), kızları Fatma (21), Eda (17) ve oğlu Mehmet Karayiğit (5) gözyaşları içinde taziye ziyareti için gelenleri kabul ediyor. Kumkuyucak Belediyesinde 20 yıldır muhasebe memuru olarak çalışan Hıdır Karayiğit'in çevresinde sevilen biri olduğu belirtildi

AA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 22:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİL TÜRKAY IP: 85.100.33.xxx Tarih : 30.07.2009 22:55:13

hıdır çok sevilen bir insandı, ayni zamanda meslektaşımdı. ama onu olmadık bir sebepten kaybettik. ailesine ve yakınlarına, kumkuyucak belediyesi çalışanlarına başsağlığı diliyorum.