4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sigarasız bir hayat istediler

Sarıgöl 4 Eylül İlköğretim öğrencileri "Sigaraya Hayır" yürüyüşü yaparak, daha sonra sigaranın insan sağlığına verdiği zararların anlatıldığı konferansa katıldılar.

Öğrenciler ilçede 100 kişi ile yaptıkları anket sonunda 70 kişinin sigara içtiğini belirlemesinden sonra Fen ve Teknoloji Kulübü Rehber Öğretmeni Hülya Ayık, okuldaki diğer kulüplerle iş birliği yaparak sigaranın insan sağlığına verdiği zararı gözler önüne sermek için, yürüyüş ve konferans düzenleme kararı aldı.

Öğrenciler arasında en güzel slagon yarışması düzenlendi. 4 Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri hazırladıkları "Dumansız yaşam, sağlıklı yaşamdır", Sigara öldürür", "Sigara kanser yapar" pankartlarıyla birlikte okullarından çıkarak Sarıgöl Belediye Düğün Salonu'na geldiler. İlçedeki tüm okulların katılımıyla "Sigara ve zararları" konulu konferansa katıldılar. Konferansa Salihli Yeşilay Derneği Temsilcisi İlyas Akça, Salihli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürteza İlhan katıldı. İlyas Akça, Yeşilay Derneği'nin önemini anlattı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürteza İlhan ise yaptığı konuşmasında sigaranın insan sağlığına ve çevreye verdiği zararları anlatarak dikkat çekti. Konferansta uzmanlar çeşitli slâyt gösterimleriyle sigaranın insan vücudunda yaptığı zararları öğrencilere izleterek açıklamada bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 22:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?